Spring til indhold

Områdebeskrivelse 7

Bydelen består af Rosengård og Ejerlykke skoledistrikter

Dekorativt kort over Rosengård og Ejerslykke skoledistrikter

Tryk på kortet for at se bydelen i Kortinfo

 

Om bydelen

Bydelen består af en sammenlægning af skoledistrikterne Rosengårdskolen og Ejerslykkeskolen. Bydelen ligger i den centrale del af Odense og strækker sig mod den sydøstlige del af Odense Kommune.

 

Bydelen består primært af beboelsesområder, og derfor har bydelen også et af de højeste befolkningstal i Odense Kommune. Den nordlige del af bydelen er afgrænset af Odense å og de grønne områder og stier, der omgiver åen. Den sydlige del grænser op til Niels Bohrs Alle og Syddansk Universitet.


Arena Fyn ligger i kanten af bydelen mod sydøst og anvendes til messer, koncerter, shows og enkelte idrætsevents.

Bydelen indeholder også et stort industri- og butiksområde, som bl.a. omfatter Rosengårdscenteret, Bilka, IKEA og andre store brands. I samme område findes også Kansas City Spillested.

Fritidsfaciliteter

 

Supercenter:

Idrætsanlægget ved Syddansk Universitet består af boldbaner, svømmehal, idrætshal samt et atletikstadion, der er kåret til verdens bedste udendørs idrætsbyggeri. Op til universitetet ligger byens største golfklub.

 

SDU arbejder kontinuerligt på at udvide faciliteterne og er i gang med at etablere en Active Living Park. Herudover har SDU ønsker om et Nationalt Fodboldcenter i samarbejde med DBU og Odense Kommune.

 

Dekorativt billede af en golfspiller der står i en sø og slår til hans bold på bredden

 

Lokalcenter:

Spark Arena (OKS) udgøres af OKS’ boldbaner, fodboldlegeland og multibane. Anlægget er et væsentligt aktiv for såvel det organiserede som det selvorganiserede fritidsliv i bydelen.

Der er idrætshal og to gymnastiksale på Rosengårdskolen, gymnastiksale på Ejerslykkeskolen, Ejbyskolen, i Schacksgade og Ung Odense NBA 210.

Ved Blangstedgård er der flere faciliteter til blandt andet tennis, modeljernbane og petanque.

Cirkus Flik Flak har deres cirkusbygning ved Herluf Trolles Vej, og på Nyborgvej ligger Sportsmotorklubben Odins speedwaybane.

 

Dekorativt billede af tre piger der er klædt ud som klovne

I kvarteret omkring Klokkestøbervej er der flere kampsportsklubber, en beachvolleyhal og Kansas City, der danner ramme om øvelokaler og koncertsted for byens musiske vækstlag.

Den østlige del af bydelen indeholder et større grønt rekreativt område med stier, skove og hundeskov. Ligesom der er flere stiforløb og mindre parker, der egner sig til motionsløb og ophold.

 

Fritidsliv

Området er rigt på foreninger, da der ligger flere stor faciliteter i området. Der er meget stor diversitet blandt foreningerne i bydelen. Der er både en aktiv håndbold klub og en af Fyns største bordtennisklubber, som har aktiviteter på Rosengårdskolen samt flere fodboldklubber. Svømmeklubberne H2Odense og Frem lægger det meste af deres elitesvømning i svømmehallen, der er byens konkurrencebassin. Atletikstadion er åbent og tilgængeligt for alle.

Der er 5 kampsportsforeninger, hele 6 spejderkredse, 3 musikforeninger og et mindre antal øvrige foreninger i området.

 

Antal borgere i bydelen

  • 2018 - 26.450
  • 2028 - 28.799

Demografi:

Bydelen har en forventet befolkningstilvækst på ca. 2.400 borgere i en 10 årig periode. Svarende til ca. 9%.

Udvikling af bydelen

Bydelen er tæt bebygget på en stor del af det samlede areal i bydelen. Det er nærmest kun den østlige del af bydelen og områderne omkring Lindved å og Odense å, der tilbyder grønne områder til rekreativt brug.

Faciliteterne ligger meget spredt i bydelen, med en koncentration af faciliteter tæt på SDU og UCL, så de er afstandsmæssigt tilgængelige for størstedelen af bydelens borgere og de mange tusinder, der har deres daglige gang på uddannelsesstederne.

Området omkring SDU er under rivende udvikling og der bygges mange nye boliger. Der planlægges parker og rekreative områder ifm. boligerne syd for Niels Bohrs Allé.

Derudover er mulighederne for etablering af et Nationalt Fodbold Center igangsat. Faciliteterne hertil skal ligge øst for SDU og omfatter bl.a. kunstgræsbaner og stadionanlæg. Samarbejdet om opførsel og drift indgås mellem DBU, Divisionsforeningen, Odense Kommune og SDU. Der er endnu ikke tidshorisont på projektet.

Alle disse tilføjelser til bydelen er med til at gøre bydelen mere attraktiv for den brede del af kommunens borgere. Ligeledes er det vigtigt, at faciliteter og områder til foreningsidræt og den selvorganiserede idræt følger med i udviklingen og udvidelsen af bydelen.




By- og Kulturforvaltningen