Spring til indhold

Strategi for uddannelsesområdet

Strategien for uddannelsesområdet 2020 – 2024 sætter rammer for de vilkår og betingelser, som elever og studerende møder i Odense Kommune - uanset studieretning. Strategien skal gøre Odense Kommune til et attraktivt uddannelses- og arbejdssted.

Uddannelse er en fælles forpligtelse

Det er afgørende, at Odense Kommune lykkes med uddannelsesopgaven for fortsat at have tilstrækkelig med kvalificerede medarbejdere til at løse kommunes palette af forskelligartede opgaver.

Elever og studerende skal have et godt læringsforløb i Odense Kommune med attraktive praktiksteder og gode betingelser for uddannelse af høj faglig kvalitet. Vi tror nemlig på, at udviklende og meningsfyldte praktikpladser og studiejobs er en forudsætning for løsningen af kerneopgaven og for at sikre fremtidens velfærd. Vi ønsker os, at alle elever og studerende har lyst til at blive i Odense Kommune efter endt uddannelse.

 

Fem fokusområder

Det sætter strategien spot på gennem fem fokusområder:
#1 Forankring i ledelsesstrengen
#2 Attraktive læringsmiljøer
#3 Differentieret tilgang
#4 Fremtidens arbejdskraft
#5 Kvalitetssikring og effekt

 

Holdindsats og samarbejde på tværs af organisationer og virksomheder

At uddanne dygtige fremtidige medarbejdere er en holdindsats og et fælles ansvar på tværs af Odense Kommune. Vi har som arbejdsplads et ansvar, og den enkelte elev/studerende har også et eget ansvar for at indgå i uddannelse med motivation og lyst til læring.

Sidst, men ikke mindst kræver det også et stærkt samarbejde med uddannelsesinstitutionerne og med en række andre parter på både lokalt, regionalt og nationalt plan, så vi sikrer fælles fodslag, rød tråd i uddannelsesforløbene samt en fortsat udvikling af uddannelsesområdet.

 

Læs hele Strategien for uddannelsesområdet i Odense Kommune


Borgmesterforvaltningen