Spring til indhold

Områdebeskrivelse 6

Bydelen består af Sct. Hans og Rising skoledistrikter

Dekorativt billede af Sct. Hans og Rising skoledistrikter

Tryk på kortet for at se bydelen i Kortinfo

 

Om bydelen

Bydelen ligger i den centrale del af Odense Kommune, og er en sammenlægning af skoledistrikterne for Sct. Hans Skole og Risingskolen.

Størstedelen af bydelen er beboelse, hvor der både er villakvarterer og lejligheder. Bydelens nordlige og vestlige del afgrænses af indsejlingskanalen til Odense Havn, hvor der desuden er en stor mængde industri langs kanalen. Ved selve Odense Havn er der lejligheder og rekreative områder ved Byens Ø.

Fritidsfaciliteter

 

Bydelscenter

:
Marienlystcentret rummer to haller til boldspil, to store tennishaller med i alt 6 baner, to kunstgræsbaner og mange græsbaner. Herudover er der indrettet faciliteter til E-Sport. Der er endvidere et udendørs beachvolleyanlæg med 4 baner.

Øvrige faciliteter
På Østre Kulturcenter i Danmarksgade ligger Skt. Jørgens Hallen, der primært bliver anvendt til håndbold samt undervisning for de nærliggende privat- og erhvervsskoler. Der er to kommunale gymnastiksale og en mindre multibane på parkeringspladsen.

Odense Musikskole har hjemme på Østre Kulturcenter.

På Stige Ø er der et stort havneområde for sejlklubberne. Der er ligeledes et parkouranlæg, mountainbike ruter og asfalterede stisystemer.

I Adamsgade ved banegården er der et hus med boksning, brydning og andet kampsport.

Herudover er der et større anlæg i Kochsgade med boldbaner og multibane. Lige som der er et større boldbaneanlæg på Akonavej.

Fritidsliv

Der er mange muligheder for at have et aktivt fritidsliv i området. Boldklubben Marienlyst er den store spiller og tiltrækker mange børn og unge fra et stort område. Det er både til fodbold, volleyball eller e-sport.

Tennisklubberne i Odense driver tennishallerne, og efter en lidt svær start er der nu skabt en bæredygtig drift af hallerne.

IF. Stjernen udnytter Skt. Jørgens Hallen fuldt ud, og er en af de største håndboldklubber i byen.

Mod nord ligger Stige Ø, der udover sejlklubberne huser Kajakklubben. Stige Ø er herudover et bynært rekreativt område med mange aktivitetsmuligheder som parkour, motionsløb, mountainbike, rulleskøjteløb med mere. Der er et stort legeområde, og hvis man vil kælke om sommeren, er det også en mulighed. Samtidig er Stige Ø et fantastisk naturområde.

 

Demografi

 

Antal borgere i bydelen

  • 2018 - 22.900
  • 2028 - 23.662

 

Bydelen er beliggende i den centrale del af Odense Kommune, og en stor del af arealet er beboelse.

Udvikling af bydelen


Bydelen har ikke mange faciliteter til indendørs aktivitet som fx småbørnsgymnastik, der er meget populært blandt børnefamilier.

Skt. Jørgens Hallen har længe arbejdet på en hal to for at imødekomme den store efterspørgsel på haltid, der kun vil blive større i takt med at byomdannelsesprojekterne på Østerbro, City og havnen realiseres. Der er ydet kommunalt anlægstilskud ad to omgange til opførelse af endnu en idrætshal ved Skt. Jørgenshallen. Projektet er ved at blive realiseret, og der forventes første spadestik i starten af 2026

By- og Kulturforvaltningen