Spring til indhold

Områdebeskrivelse 15

Bydelen består af Holluf Pile og Tingkær skoledistrikter

Dekorativt kort over Holluf Pile og Tingkær skoledistrikter

Tryk på kortet for at se bydelen i Kortinfo

 

Om bydelen

Bydelen består af en sammenlægning af skoledistrikterne for Holluf Pile Skole og Tingkærskolen. Bydelen er beliggende i den sydøstlige del af Odense og dermed en af de ydre bydele af Odense Kommune.

I bydelen findes både nybyggerkvarterer i Fraugde og Over Holluf og industriområde ved Tietgenbyen. Herudover er der det store naturområde Tarup-Davinde, der strækker sig på hver sin side af kommunegrænsen til Faaborg-Midtfyns Kommune.

Fritidsfaciliteter:

I Tarup-Davinde Naturpark er der mountainbike tracks og ridestier samt mulighed for at fiske, sejle, bade, motionere, sove i shelter eller blot nyde en gåtur i det fri.

 

Dekorativt billede af to drenge med en fisk


De klassiske fritidsfaciliteter findes i Fraugde og Holluf Pile, hvor der er boldspilhaller, boldbaner, tennis (Holluf Pile), rugby (Holluf Pile), multisal (Fraugde) og Billard (Fraugde). Herudover benyttes faciliteterne ved Tornbjerg Gymnasium, hvor der er hal, boldbane, multibane og aktivitetsbaner. Og så ligger en af byens store golfklubber i området.

I Kærby Mose er der et flugtskyde anlæg og et motocross- og gokartanlæg. Der er igangværende klagesager over motorsportsanlægget i Kærby Mose.

Fritidsliv:

Der er de traditionelle flerstrengede idrætsforeninger i Fraugde og Holluf Pile. Golfbanen tiltrække mange medlemmer til Hollufgård.

I Tarup-Davinde er der aftaler med ryttere og mountainbikere om brug og pleje af spor og stier.

 

 

Borgere i bydelen

  • 2018 - 9.550
  • 2028 - 8.768

 

Demografi:

Bydelen er beliggende i den sydøstlige del af Odense og har en forventet mindre tilbagegang i befolkningstilvæksten. Området omkring Holluf Pile ligger dog meget tæt på den store udstykning af boliger omkring SDU.

Udvikling af bydelen:

Syd for området opføres Nyt OUH, som skal fungere som superhospital – projektet er udsat for forsinkelser, så åbningsdato er endnu uvis.

Det forventes, at over 50.000 personer vil have deres daglige virke i SDU-området, når OUH-byggeriet står færdigt, så der kommer massivt pres på alle faciliteter i området her og område 7 (Rosengård, Ejerslykke).

I Tietgenbyen er der opført nye arbejdspladser i form af Facebook-koncernens etablering af nye faciliteter.

By- og Kulturforvaltningen