Spring til indhold

Områdebeskrivelse 4

Bydelen består af Paarup og Tarup skoledistrikter

Dekorativt billede - kort over Paarup og Tarup skoledistrikter

Tryk på kortet for at se bydelen i Kortinfo

 

Om bydelen

 

Bydelen udgøres af skoledistrikterne for Tarup og Paarup Skole og indeholder byområderne: Paarup, Tarup, Snestrup og Villestofte. Herudover udgør det militære øvelsesareal en stor del af området.

Bebyggelsen er en blanding af parcelhuse og rækkehuse samt enkelte områder med boligblokke.

Fritidsfaciliteter

 

Bydelscenter:

Ved Paarup Skole ligger der et stort idrætsanlæg, der benyttes af TPI’s mange medlemmer. Anlægget rummer fodboldbaner, kunstgræsbane, tennisbaner, idrætshaller, beachsportsområde, skydebaner og ridebane.

Vest for Rismarksvej ligger KFUM’s anlæg, der rummer fodboldbaner og en multibane. KFUM har fået tilskud fra Bydelspuljen til en kunstgræsbane.

I den vestlige del af bydelen ligger det store militære øvelsesområde Højstrup. Arealet anvendes som rekreativt naturområde uden særlige faciliteter.

Natur- og friluftsmennesker betegner området som Odenses sidste Outback. Der er ikke mange områder i landet med naturskov og jord, der aldrig har været pløjet.

Tæt ved Tarup Skole ligger et stort ridecenter.

Fritidsliv

TPI er den største aktør i bydelen og med en lang række af underafdelinger, trækker de medlemmer fra en stor del af byen. Tæt ved Paaruphallerne ligger Paarup Skytteforening og Paarup Rideklub med m.v.

Fyens Rideklub, der er den ældste rideklub på Fyn, har folde og ridehaller tæt ved Tarup Skole. Odense KFUM er en af de større foreninger i Odense med op mod 400 medlemmer.

I den vestlige del af distriktet, tæt ved Korup, ligger DDS Ryds gruppe, der er en af Odenses store spejdergrupper med over 200 unge medlemmer.

Herudover er der enkelte aftenskoleaktiviteter i området.

Det store øvelsesområde anvendes rekreativt af mange borgere fra hele Odense og er velegnet til natur- og friluftsoplevelser samt gå-, løbe- og cykelture eller hundeluftning.

 

Demografi

antal borgere i bydelen:

  • 2018 - 12.998
  • 2028 - 13.025

Der sker ingen væsentlig udvikling af befolkningstallet i bydelen i en 10 årig periode.

Der har op til 2018 været en stor udbygning i Paarup Skoledistrikt, som er med til at presse fritidsfaciliteterne.

Udvikling af bydelen


Letbanen til Tarupcentret er nu en realitet. Der er herudover ingen store planlagte projekter undervejs i bydelen.

 

Dekorativt billede - et letbanetog på vej til Tarup Centeret forbi H.C. Andersens Hus

 

TPI planlægger udvidelse med endnu en idrætshal ved anlægget i Paarup. Der er ikke fundet finansiering til dette endnu. TPI har valgt at udvikle på facilitetsområdet omkring Paarup Skole og holde aktiviteterne samlet der. Der er ingen idrætshal ved Tarup Skole.

By- og Kulturforvaltningen