Spring til indhold

#7 Mobilitet på arbejdspladser og uddannelsessteder

Færre pendlerture skal køres alene i bil. Flere ture skal i stedet tages til fods, på cykel, med bus eller tog - eller i bil sammen med andre.

Gode og sunde Transportvaner skal på dagsordenen på byens arbejdspladser og uddannelsessteder. Derfor gennemføres følgende projekter:

  • Certificeringsordningen ”Cyklisternes Arbejdsplads”. Ordningen skal introduceres for flere arbejdspladser, så flere virksomheder kommer med.
  • Events på virksomheder og uddannelsesinstitutioner med informationsmateriale om Odense Rundt, samkørsel, delebilskoncepter, cykelstikort m.m.  
  • ”Vi Cykler Til Arbejde”-kampagnen gennemføres hvert år i samarbejde med Cyklistforbundet. 
  • Efterårs-kampagnen ”Vi cykler STADIG til arbejde” gennemføres i november hvert år.
  • Medarbejdere på udvalgte arbejdspladser med ønske om at teste bus, letbane, elcykel eller ladcykel frem for egen bil tilbydes en måneds gratis prøveperiode.

Læs mere i handlingsplanen

 

 

Status, november 2021

 

Der er indgået samarbejde med 42 arbejdspladser, der er certificerede som Cyklisternes Arbejdsplads. Målet er at nå op på 50 større arbejdspladser. I løbet af 2021 er 8 virksomheder blevet certificeret som Cyklisternes Arbejdsplads.

I 2021 har 135 cykelhold på Odenseanske arbejdspladser med i alt 1331 kolleger deltaget i Cyklistforbundets ”Vi Cykler Til Arbejde” kampagne 2021. Dette er et lavere deltagerantal end i 2020. Deltagerantallet har været præget af Covid-19, da ikke alle arbejdspladser kørte med fuld bemanding og stadig havde en del medarbejdere, der arbejdede hjemmefra. I efteråret kørte Cyklisternes Bys efterårskampagne ”Vi Cykler STADIG Til Arbejde”.

I 2021 har alle gymnasiale uddannelsessteder fået tilbudt et besøg af Cyklisternes By og FynBus til studiestart. Formålet med besøgende er at indgå en dialog med de studerende om deres transportvaner og engagere dem til at vælge de bæredygtige transportløsninger.

 

Læs mere om:

Cyklisternes Arbejdsplads

Unge på cykel

Nøgletal for trafikken i Odense

Økonomi

Samlet budget 2017-2024

Afsat i 2022

Afsat i alt fra 2017-2022

1,5 mio. kr. 0 mio. kr. 1,1 mio. kr.

 

 

By- og Kulturforvaltningen