Spring til indhold

En kærlig hånd til Lumby Skole

Aftale om modernisering af Lumby Skole er godkendt af Odense Byråd - du kan læse mere om aftalen og projekterne på denne side.

Som en del af Velfærdens Fundament, har Odense Byråd besluttet at afsætte 7 millioner kroner til at styrke og modernisere Lumby Skole.

 

Aftale om modernisering af Lumby Skole blev godkendt af Odense Byråd den 7. februar 2024.

 

Projekterne begynder at tage form i lokalområdet. Her på siden kan du følge med i, hvor langt de forskellige projekter er. Den bliver opdateret hver tredje måned.

Se status for projekterne i Lumby (PDF)

 

 

Sådan fordeler pengene sig

Du kan læse hovedpunkterne fra moderniseringsaftalen af Lumby Skole her:

 

Modernisering af Lumby Skole: 4,4 mio. kr.

  • Opgradering af faglokale til madkundskab: 1.000.000 kr.
  • Opgradering af faglokale til håndværk & design: 500.000 kr.
  • Attraktive uderum til leg og læring og mødested for hele lokalområdet: 1.000.000 kr. + 270.000 kr. fra Lumby-aftalen. I alt 1.270.000 kr.
  • Nytænkning og opgradering af toiletter: 1.900.000 kr.

Vedligehold af Lumby Skole: 2,6 mio. kr.

  • Klimaskærm (tag, vinduer, døre, facader)

Her kan du læse moderniseringsaftalen af Lumby Skole (PDF)

     

Aftale om modernisering af Lumby Skole bygger på en omfattende borgerinddragelse, hvor lokalområdets borgere og foreninger havde mulighed for at komme med bidrag gennem et spørgeskema samt et borgermøde for foreninger og bestyrelser. Du kan læse opsamlingen på borgerinddragelse ved at klikke her. 

 

Kvartårlig status for dit lokalområde

Vil du følge med i, hvordan projektet og initiativerne udvikler sig i dit lokalområde? Så kan du tilmelde dig kvartårlig status her. Du vil højst modtage fire mails om året, og du kan altid framelde dig igen.

 

Baggrund

Odense skal også i fremtiden være kendetegnet ved stærke forstæder og lokalområder, der igennem fællesskab, nærhed og kendskab til hinanden danner rammerne for en god tilværelse for både børnefamilier og alle andre, der ønsker at bo tæt på og i storbyen. Her er folkeskolerne helt centrale, fordi de i dag er et naturligt lokalt omdrejningspunkt og udgør et oplagt afsæt for den videre udvikling og styrkelse af lokalområderne.

Odense Byråd har besluttet at investere 1,8 milliarder kroner i velfærden frem mod 2030. Heraf 625 millioner kroner til lokalområder samt vedligehold og modernisering af byens folkeskoler. Bag aftalen står et samlet byråd.

Borgmesterforvaltningen