Spring til indhold

En kærlig hånd til Bellinge & Brændekilde

Velfærdens Fundament er nået til Bellinge & Brændekilde, og her kan du følge med i, hvordan byrådet og borgerne i lokalområdet arbejder sammen om den lokale aftale.

Foto af Rasmus Rask-Skolen med følgende tekst henover: "En kærlig hånd til Brændekilde-Bellinge #VelfærdensFundament".

Som en del af Velfærdens Fundament, har byrådet i Odense besluttet at afsætte 14,1 mio. kr. til at styrke Bellinge & Brændekilde med Rasmus Rask-Skolen som omdrejningspunkt for lokalområdet. Der vil både blive investeret i tiltag rundt omkring i lokalområdet og i en modernisering af skolen. 


Den lokale aftale for Bellinge & Brændekilde forventes at blive behandlet af Odense Byråd den 22. februar 2023.

Se opsamlingsrapport fra borgerinddragelsen i Bellinge & Brændekilde her (PDF)Se bruttolisten over forslag fra borgerinddragelsen i Bellinge & Brændekilde her (PDF)


Du kan læse mere om processen, partnerskabet og partnerskabets rolle i forløbet her.

 

Fordelingen af penge

I Bellinge & Brændekilde fordeler pengene sig, som det er illustreret herunder.

Diagrammet viser fordelingen af midler til Bellinge & Brændekilde samt Rasmus Rask-Skolen. 3,2 millioner kroner til lokalområdet, 6,1 millioner kroner til vedligehold af skolen og 4,9 millioner kroner til modernisering af skolen.

Du kan finde mere information om fordelingen af midlerne her.

 

Kvartårlig status fra dit lokalområde

Vil du følge med i, hvordan projektet og initiativerne udvikler sig i dit lokalområde? Så kan du tilmelde dig kvartårlig status her. Du vil højst modtage fire mails om året, og du kan altid framelde dig igen.

Baggrund

Odense skal også i fremtiden være kendetegnet ved stærke forstæder og lokalsamfund, der igennem fællesskab, nærhed og kendskab til hinanden danner rammerne for en god tilværelse for både børnefamilier og alle andre, der ønsker at bo tæt på og i storbyen. Her er folkeskolerne helt centrale, fordi de i dag er et naturligt lokalt omdrejningspunkt og udgør et oplagt afsæt for den videre udvikling og styrkelse af lokalområderne.

 

Odense Byråd har besluttet at investere 1,8 milliarder kroner i velfærden frem mod 2030. Heraf 625 millioner kroner til lokalsamfund samt vedligehold og modernisering af byens folkeskoler. Bag aftalen står et samlet byråd.

Borgmesterforvaltningen