Spring til indhold

Om Velfærdens Fundament

Vuggestuer, børnehaver, skoler og plejehjem skal renoveres og moderniseres for 1,8 milliarder kroner.

Et samlet Odense Byråd besluttede den 24. juni 2020 at indgå aftalen 'Velfærdsplan 2030: Et trygt og sikkert fundament for vores fælles velfærd'. Aftalen skal sikre, at der afsættes næsten 1,8 milliarder kroner til velfærdens fysiske rammer frem mod 2030. Det er den største enkeltstående anlægsinvestering i velfærden nogensinde i Odense Kommune.

Pengene skal gå til renoveringer, forbedringer og modernisering af vuggestuer, børnehaver, folkeskoler, plejecentre, plejeboliger og handicaptilbud. Aftalen skal også sikre penge til at skabe mere attraktive rammer for idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter og udvikle mulighederne for det aktive seniorliv.

Få indflydelse

Som en del af aftalen skal byens borgere i højere grad inddrages i, hvordan velfærden tilrettelægges i Odense – sammen med politikerne. Folkeskolerne skal være omdrejningspunkt, når byens lokalområder involveres i den lokale velfærd. En gennemgående demokratisk velfærdssamtale i Odenses mange stærke lokalområder skal sikre tættere bånd mellem borgernes velfærdsønsker og de politiske beslutninger.

 

Her på siden kan du følge med i, hvordan du kan få indflydelse velfærden og de fysiske rammer i dit lokalområde.

 

 

Aktuelt:

Aktivt Fritidsliv

Skoler og lokale velfærdsaftaler

Seniorliv

 

 

Læs mere:

Aftalen: Hvordan fordeler pengene sig?

Baggrund: Velfærden under pres

Velfærdens Fundament

Borgmesterforvaltningen