Spring til indhold

Om Velfærdens Fundament

Vuggestuer, børnehaver, skoler og plejehjem skal renoveres og moderniseres for 1,8 milliarder kroner.

Et samlet Odense Byråd besluttede den 24. juni 2020 at indgå aftalen 'Velfærdsplan 2030: Et trygt og sikkert fundament for vores fælles velfærd'. Aftalen skal sikre, at der afsættes næsten 1,8 milliarder kroner til velfærdens fysiske rammer frem mod 2030. Det er den største enkeltstående anlægsinvestering i velfærden nogensinde i Odense Kommune.

Pengene skal gå til renoveringer, forbedringer og modernisering af vuggestuer, børnehaver, folkeskoler, plejecentre, plejeboliger og handicaptilbud. Aftalen skal også sikre penge til at skabe mere attraktive rammer for idræts-, fritids- og foreningsaktiviteter og udvikle mulighederne for det aktive seniorliv.
 

Stor indflydelse

Som en del af aftalen er byens borgere i højere grad blevet inddraget i, hvordan velfærden tilrettelægges i Odense – sammen med politikerne. Folkeskolerne har været omdrejningspunktet, da byens lokalområder blev involveret i den lokale velfærd. En gennemgående demokratisk velfærdssamtale i Odenses mange stærke lokalområder, har været med til at sikre et tættere bånd mellem borgernes velfærdsønsker og de politiske beslutninger.
 
Her kan du læse mere om Velfærdens Fundament:

 

Aktuelt:

Aktivt Fritidsliv

Skoler og lokale velfærdsaftaler

Seniorliv

 

 

Læs mere:

Aftalen: Hvordan fordeler pengene sig?

Baggrund: Velfærden under pres

Velfærdens Fundament

Borgmesterforvaltningen