Spring til indhold

Ny app guider dig rundt i Odense

ODENSE RUNDT er navnet på en ny app og hjemmeside, som Odense Kommune lancerede i 2016. App’en hjælper byens brugere med at finde rundt i Odense og bruge byen, mens den er under omdannelse.

Uanset om man er i bil, på cykel eller til fods, kan det være en udfordring at komme omkring i Odense, mens der i disse år bl.a. gøres klar til letbanen. Derfor lancerede Odense Kommune i december 2016 app’en og hjemmesiden ODENSE RUNDT, som giver overblik over alt fra parkeringspladser og legepladser til turforslag, hundeskove, skaterbaner, bænke og meget andet. 

App’en guider forbi midlertidige vejlukninger og ensretninger m.m., som andre GPS-tjenester ikke når at fange, og rutevejledningen bliver læst højt, så opmærksomheden er på trafikken, mens man bevæger sig gennem byen. ODENSE RUNDT viser ruter til steder i Odense fra hele Fyn og kan anbefale de bedste ruter for både bilister, cyklister og fodgængere. 

ODENSE RUNDT leverer livedata til ODEX og opendata.dk og er et eksempel på et Smart City-projekt, der gavner både borgere, erhvervsliv og andre samarbejdspartnere. By- og Kulturforvaltningen arbejder på løbende at forbedre den brugeroplevede kvalitet og samtidig indsamle data til brug i Smart City-sammenhænge.

ODENSE RUNDT giver: 

  • Overblik over steder og faciliteter, særligt de, der frit kan benyttes, f.eks. toiletter, legepladser, idrætsfaciliteter og luftpumper
  • Detaljerede rutevejledninger, der tager højde for nye ensretninger, svingrestriktioner m.v. – også de midlertidige. Ruter og baggrundskort opdateres fra dag til dag. 
  • Overblik over og information om aktuelle vejarbejder i Odense. Man kan se, hvorfor der graves, tidsplanen for vejarbejdet og finde links til yderligere information. 
  • Ledige parkeringspladser og oversigt over priser, tidsbegrænsninger m.m.
  • Forslag til gå- og cykelture i det grønne Odense. 

Oplysninger om tilgængelighed for ældre og mennesker med et handicap.

App’en og hjemmesiden udvikles løbende sammen brugerne, som kan komme med forslag til nye emner eller steder, der mangler. I løbet af den første måned af Odense Rundts levetid var der 12.000, der hentede app’en ned på deres telefon eller besøgte hjemmesiden. Der er omkring 500, der bruger Odense Rundt hver dag.

App’en ODENSE RUNDT kan kvit og frit hentes til iOS eller Android smartphone:
Fra tablet eller Windows-telefon kan man bruge den mobilvenlig hjemmeside www.odenserundt.dk.

Borgmesterforvaltningen