Spring til indhold

Fra kontanthjælp til job

Læs om Jimmi, der har fået et job efter mere end 10 år på kontanthjælp. .

For at målsætningen om at halvere ledigheden skal lykkes, skal en række borgere på kontanthjælp flyttes ind på arbejdsmarkedet og forsørge sig selv. Det kræver særlige indsatser med praktikophold, løntilskud og mentorordninger. Og så kræver det vilje hos borgeren.

Jobmentor Rikke Knudsen har fortalt den gode menneskelige historie om Jimmi, der rejste sig fra sofaen efter mere end ti år på kontanthjælp og gik i praktik hos Odense-virksomheden Lemvigh Müller.

Jimmi har ellers ikke gode erfaringer fra de mange år, han har været på kontanthjælp. Jimmi har siden starten af tyverne kæmpet med depression og angst. Han er nu 33 og har for første gang i sit voksenliv et stabilt liv med et arbejde, han er vild med, og han er helt medicinfri. 

 

"Jeg begyndte 4-5 dage efter det første møde her på Lemvigh Müller, og det er kæmpestort for mig. Det er en kæmpesejr. Jeg fik en skæv start på livet, og mit liv har været en hård kamp. Der har også været gode oplevelser, og jeg har to dejlige børn. Havde jeg ikke haft dem, havde jeg ikke siddet her i dag. De sidste to måneder af mit liv har været det bedste, jeg har gjort. Mine børn og min kæreste siger, at jeg er helt forandret og jeg har virkelig mere overskud til min familie. Jeg er slet ikke træt mere, bare glad hver eneste dag, og nu vil jeg bare holde fast i det”

 

Her kan du lære mere om Jimmi og hans historie.

 

 
Borgmesterforvaltningen