Spring til indhold

Unge hjælper ældre - aktivt medborgerskab i praksis

Unge hjælper ældre med at lære deres mobiltelefoner og smartphones bedre at kende gennem et samarbejde mellem ungdomsskole og bibliotek.

Unge fra Tarup Ungdomsskole har sammen med Bolbro Bibliotek gennemført tre SMS-kurser for ældre borgere. Der har været fin tilslutning til kurserne, hvor de unge har hjulpet de ældre med at lære deres mobiltelefoner og smartphones bedre at kende.

Succesfulde kurser
De ældre havde et par udbytterige timer og var utroligt glade og taknemmelige for de unges hjælp. Mange børnebørn fik for første gang en smiley fra farmor eller morfar. Og de unge gjorde sig nogle værdifulde erfaringer med at yde en frivillig indsats.

Jan Mikael Hansen, leder af Tarup Ungdomsskoles fritidsundervisning, fortæller: ”Det var fantastisk at opleve, hvor glade de unge var for at kunne dele ud af deres store viden om mobiltelefoner". Som én af de unge sagde: "Tænk, hvor megen glæde og viden, jeg har kunnet give videre over bare halvanden time som frivillig - og hvor meget, det har betydet for et andet menneske!”

Mere undervisning på vej
Aktørerne har planlagt et kursus mere - og det er alt i alt et fint lille eksempel på, hvordan man i et af Odenses lokalområder har arbejdet i praksis med at omsætte frivillighed, aktivt medborgerskab og lokalt samarbejde til virkelighed.

Borgmesterforvaltningen