Spring til indhold

600 pædagoger kompetenceudvikles gennem jobrotation

Stort jobrotationsprojekt sender pædagoger på diplomuddannelse. Pædagoger videreuddannes, og ledige får erfaring. At det er en succes, er Børnehuset Skattekisten et bevis på.

Louise Schøler blev uddannet pædagog i 2010, men kunne som mange andre ikke finde et job, da hun efter en sygemelding med dårligt knæ og en barsel, skulle i gang med at søge job. Nu er hun jobrotationsvikar i Børnehuset Skattekisten.

Louise skal være vikar i Skattekisten mens fem pædagoger er af sted på hver syv ugers efteruddannelse.

God forberedelse giver nem opstart
Inden opstart var Louise igennem et tre ugers kursus i inklusion. Dernæst to ugers virksomhedspraktik i Skattekisten, som føl for den pædagog, hun først skulle afløse: - Kurset gav mig mulighed for at få kompetencerne frisket op igen. Og virksomhedspraktikken gav mig mulighed for at lære børnene, forældrene og huset lidt at kende, inden det for alvor gik løs, fortæller Louise. - Begge dele var med til at give en god opstart. Ud over det har personalet taget rigtig godt imod mig. Det har været nemt at falde til.

Er jobrotation noget for os?
Uddannelse og opdateret viden vægter højt hos Heidi Svensson, daglig leder i Skattekisten. Samtidig er hun opmærksom på, om børnehuset kan rumme at tage en vikar ind.

Da tilbuddet om uddannelse kom, tog de derfor en snak om, hvordan de kunne få det hele til at hænge sammen.
– Vi har en god personalegruppe og et lavt sygefravær, så vi blev enige om at vi godt kunne rumme det, og at jobrotation kunne være en spændende mulighed, siger Heidi. - Det gav os oven i købet mulighed for at sende to pædagoger af sted inden for budgettet. Samtidig med bevarer vi den kvalitet, vi er kendt for. Det er vigtigt for os. Nu hvor uddannelsen udbydes til endnu flere, skal yderligere tre pædagoger uddannes.

Samtalerunde
Både Institutionsafdelingen og Skattekisten har tydelige forventninger til jobrotationsvikarerne. På baggrund af en screening foretaget af BUPL A-kasse, fik Skattekisten to vikarer til samtale. Valget faldt på Louise – og det har ingen af parterne fortrudt.

Nye øjne og et frisk pust
Louise er meget kreativ og musikalsk. Hun har blandt andet bragt guitarspil ind i hverdagens sang og leg. - Det er fedt at kunne bidrage med noget nyt, fortæller Louise. Heidi supplerer: - Louise har virkelig haft lyst til det her. Hun har taget initiativ og påtaget sig opgaver og ansvar. Man kan mærke, at hun er uddannet pædagog. Hun ved, hvad jobbet indebærer. Det har også givet en god energi i personalegruppen, at der er kommet en nyuddannet vikar, som stiller spørgsmål. - Det er en god øjenåbner og et frisk pust i forhold til vores pædagogiske praksis, fortæller Heidi. - Og det er dejligt at kunne bidrage til, at Louise forhåbentlig snart kommer permanent tilbage på arbejdsmarkedet.

Jeg vil gerne gøre det igen
Jobrotationsforløbet betyder meget for Louise. Hun får foden indenfor og får noget af den erfaring, det ellers godt kan være svært at få som nyuddannet. - Der er en god måde at komme ind i faget på. Jeg får frisket kompetencerne op, siger Louise. - Det har givet mig lyst til at være pædagog igen.

Borgmesterforvaltningen