Spring til indhold

Over Stok og Sten

Social- og Arbejdsmarkedsforvaltningens kerneopgave er at få folk i job og uddannelse. Mange er helt klar til et arbejde, mens andre af forskellige årsager står langt væk fra arbejdsmarkedet. 

 

Jobrehabilitering er en vigtig del af vores opgave. Her møder vi folk, som er ikke har haft tilknytning til arbejdsmarkedet i lang tid. Men erfaringen er, at alle mennesker har håb og drømme om at være en del af et større fællesskab. Det giver større livskvalitet. Derfor er det udgangspunktet for vores møde med borgeren.

 

En medarbejder fik ideen til et projekt fra TV-programmet U-turn med Chris McDonald. Han kaldte konceptet ’Over Stok og Sten’ – og målet var at få en gruppe kontanthjælpsmodtagere videre mod job eller uddannelse.

 

Som navnet antyder var der en vis dynamik i projektet. En vigtig del af deltagernes dag blev fysisk aktivitet med struktureret træning, vejledning i kost- og søvnvaner og løbende mental coaching. Gennem disse helt basale aktiviteter blev deltagerne trænet i at tage ansvar for egen tilværelse gennem hjælp til selvhjælp.

 

Deltagerne blev ”rekrutteret” fra netværket for kontanthjælpsmodtagere i Jobrehabiliteringen. Udover at have fået større selvværd og selvtillid er de fleste af dem godt på vej videre i arbejde, uddannelse eller erhvervsrettede praktikforløb. Næste hold fra ’Over Stok og Sten’ er på vej.
Borgmesterforvaltningen