Spring til indhold

Højt græs i Kongens Have

Har du lagt mærke til det høje græs i Kongens Have?

Højt græs i Kongens Have  Højt græs i Kongens Have

Det høje græs i Kongens Have er både godt for øjet, for insektlivet og for træerne, det vokser under.

 

På udvalgte steder i Kongens Have kører vi et lille forsøg, hvor vi undlader at klippe græsset i nogle ’øer’ omkring udvalgte træer i parken. Dels for at skåne træernes rodzone og passe på deres drypzone, dels for at skabe et varieret udtryk i parken. Håbet er, at det høje græs og en større variation i urter også kan skabe bedre levesteder for insekter m.m.

 

Det æstetiske udtryk er væsentligt for en park som Kongens Have. Derfor er der klippet små stier og øer i græsset, som signalerer, at variationen i græshøjden er med vilje.

 

Der vurderes løbende på det høje græs. Både på effekten af det og på det udtryk, det efterlader sig. Vi håber, at vi kan lade græsset være højt helt hen til sidst på året. Kommer det til at se fladt og usoigneret ud, eller kommer der uønskede aggressive vækster, kan vi finde på at slå det. Det samme gælder, hvis der bliver behov for pladsen fx ifm. et arrangement.

 

Der er stadig masser af areal med klippet græs i Kongens Have, hvor du kan sidde med skovturstæppet i sommersolen - og nu også nyde synet af vilde urter og blomster og lyden og det summende insektliv


By- og Kulturforvaltningen