Spring til indhold

Energy Lean: Mindre CO2, færre udgifter og flere jobs

Efterisolering, nye vinduer, toiletter og belysning samt montering af solceller er noget af, der skal gøre Odense Kommunes bygninger mere energieffektive. .

Frem mod 2017 bliver 244 kommunale bygninger renoveret. Renoveringer, der skal nedbringe CO2-udslippet på de kommunale bygninger med 40 %, give et bedre indeklima, nedbringe udgifterne til el, vand og varme og skabe flere jobs. Vi kalder projektet Energy Lean.


 
Udgangspunktet er brugerne
Renoveringen af de første 11 bygninger begyndte i efteråret 2013, og her har brugernes ønsker og behov været et vigtigt omdrejningspunkt.

Sanderumskolen har blandt andet fået skiftet vinduer, og i samme ombæring er et vinduesparti blevet til en ny indgang fra biblioteket og ud i det fri. Et ønske, der kom fra lærere og elever på Sanderumskolen.

I Universitets svømmehal har man også slået to fluer med et smæk. Svømmehallen har fået udskiftet belysningen med LED-lys, som ikke alene betyder, at vi sparer på energien, men som også gør svømmehallen mere velegnet til TV-transmission og dermed store stævner.

Mindre CO2 og flere jobs
Energy Lean er ikke kun godt for CO2-regnskabet. De mange renoveringsopgaver fører ca. 200 såkaldte grønne jobs med sig til blandt andet håndværkere og rådgivere.

Over de næste fire år investerer Odense Kommune 225 millioner kroner i energirenoveringer - penge, som i løbet af de næste 15 år være tjent ind igen gennem færre udgifter til el, vand og varme.

Borgmesterforvaltningen