Spring til indhold

Demokratisk samtale om Odenses klimaindsats

Odense skal være klimaneutral senest i 2030. Det er ambitiøst mål, der kræver en fælles indsats. Se her, hvordan du kan involvere dig.

Fra klimamål til konkrete handlinger

Odense Byråd har sat målet for Odenses grønne fremtid: Odense skal være klimaneutral senest i 2030. Der venter en stor opgave for hele Odense.

Odense Kommune har kun direkte indflydelse på en lille del af Odenses klimaaftryk. Derfor vil byrådet gerne involvere alle i Odense. Både borgere, virksomheder, foreninger og uddannelsesinstitutioner skal komme med idéer til, hvordan Odense når i mål og bliver klimaneutral senest i 2030.

Forud for den politiske aftale om Klimahandleplan 2022 i september 2021 foregik en omfattende inddragelse af Odenses borgere, erhvervsliv og civilsamfund.

 

Forår 2021: Borgerpanelundersøgelse og åben ideindsamling

Fra marts til maj 2021 fik hele Odense mulighed for at få indflydelse på Odenses grønne fremtid. I marts 2021 deltog over 1000 odenseanere fra borgerpanelet i en spørgeskemaundersøgelse.

Læs om Odense Kommunes borgerpanel her

Fra midten af april og frem til 24. maj 2021 fik alle i Odense mulighed for at dele deres idéer og forslag på en åben digital platform.

 

Læs opsamling på borgernes idéer her

 

Sommer 2021: Task Force Klimaneutral 2030

Odense Byråd ønsker også at tage eksperter i klima og CO2-udledning med på råd. Derfor nedsatte Økonomiudvalget i maj 2021 Task Force Klimaneutral 2030. Task forcen bestod af eksperter inden for klima, bæredygtig mobilitet, klimavenlig energi, adfærd, cirkulær tænkning og økonomi. I juni 2021 præsenterede de 10 anbefalinger til, hvordan Odense bliver klimaneutral senest i 2030.

Læs Task Forcens 10 anbefalinger her

Sommer 2021: Bred dialog i Odense

I løbet af sommeren 2021 inviterede Odense Byråd både borgere, erhvervsliv, uddannelsesinstitutioner og interesseorganisationer ind til en dialog om de anbefalinger, som Task Forcen kom med, og de idéer, som borgere i Odense har bidraget med.

Læs opsamling på kommentarer her

September 2021: Odenses første klimahandleplan

Efter inddragelse af borgere og eksperter indgik et bredt politisk flertal af Odense Byråd i september 2021 aftale om Klimahandleplan 2022. Klimahandleplanen indeholder konkrete handlinger til, hvordan Odense når i mål.

 

Har du spørgsmål til Odense Kommunes klimaindsats, er du altid velkommen til at skrive til Klima- og Miljøforvaltningen i Odense Kommune på kmf@odense.dk.


Klima- og Miljøforvaltningen