Spring til indhold

Lån en elcykel eller el-ladcykel

Har du fået mod på at afprøve et grønnere alternativ til den daglige transport? Så kan du gratis låne en elcykel eller el-ladcykel i en måned.

Billede med teksten: "Er du klar til nye vaner? Kører du normalt i bil? Så lån en elcykel eller ladcykel i en måned."

Odense er Cyklisternes By. Alligevel kan der være mange årsager til, at du ikke tager cyklen i din hverdag. Måske føles din tur til arbejde lidt for lang til din almindelige cykel, eller måske er du udfordret af, at du også skal hente og bringe børn på vejen. I de situationer kan en elcykel eller el-ladcykel være løsningen for dig.

Men vi ved godt, at det også er en større investering at købe en el- eller el-ladcykel. Derfor kan du nu ansøge om at låne en el- eller el-ladcykel i op til en måned, så du først kan afprøve, om det kan fungere i din hverdag.

Ved at udfylde ansøgningsblanketten via selvbetjeningsløsningen kan du komme i betragtning til at låne en elcykel (Batavus Garda E-Go) eller el-ladcykel (Winther Cargo Promovec).

 

Læs lånebetingelserne her

Vi anbefaler, at både du og dine børn altid cykler med cykelhjelm. Du har mulighed for at låne en cykelhjelm sammen med cyklen. Det er altid en god idé at prøve en tur på cyklen selv, inden du sætter børn i den.

Brug af cyklen sker på eget ansvar. Du skal betale et depositum på 1.000 kroner for lån af cyklen.

Med din deltagelse forpligter du dig til at:

  • Cykle minimum tre gange ugentligt.
  • Besvare to spørgeskemaer ved henholdsvis låneperiodens start, og tre måneder efter cyklen er afleveret.

Dit ansvar for cyklen omfatter:

  • At du følger vejledningen for brug, vedligeholdelse og opladning af elcyklen, som du får af cykelhandleren ved udlevering af cyklen. Det betyder blandt andet, at du giver kæden cykelolie, pumper dækkene med luft, når det er nødvendigt, og følger instrukser for brug og opladning af el- og el-ladcyklerne.
  • At du får cyklen lavet, hvis der opstår problemer med den, så du kan komme ud at køre igen hurtigst muligt.
  • At du rengør cyklen inden aflevering.
  • At du sørger for, at cyklen altid aflåses med både den almindelige lås og udleverede kædelås.

Du har ansvar for, at cyklen bliver behandlet ordentligt i låneperioden. Cyklen skal afleveres i samme stand, som den udlånes. Du har ansvar for at undgå bortkomst eller skader, som ikke skyldes almindelig slitage - for eksempel en lygte, der er gået itu. Ved punktering mv. er du selv ansvarlig for at udbedre skaden. Ved tyveri er du ansvarlig for at erstatte cyklen.

For at undgå tyveri anbefaler vi, at du altid anvender den udleverede kædelås til at låse cykel­stellet fast til et cykelstativ eller lignende. 

 

Har du spørgsmål kan du skrive til klimaneutral@odense.dk

Oplysningserklæring og behandling af dine personoplysninger

Klima- og Miljøforvaltningen