Spring til indhold

Sådan henter/returnerer du dit hjælpemiddel

Hjælpemidler kan udleveres og returneres hos Hjælpemiddelservice indenfor åbningstiden.

Hvis du ikke har muligheden for selv at afhente eller aflevere dit hjælpemiddel, så hjælper vi dig naturligvis. Men vi vil gerne opfordre til, at du selv kommer ud til os. Hvis du ikke længere selv kan køre, så spørg eventuelt en pårørende eller nabo om hjælp. 

 

Fordele ved at afhente dit hjælpemiddel hos os:

 

• Du kan hente det samme dag, som det bevilges (I nogle tilfælde dagen efter).

 

• Du kan hente det, når du vil, og skal ikke sidde hjemme og vente på buddet.

 

• Når du henter dit hjælpemiddel hos os, kan du stille spørgsmål til hjælpemidlet. Chaufføren, der bringer ud, er ikke én af vores egne personaler, og kan derfor ikke besvare eventuelle spørgsmål om hjælpemidlet.

 

• Du kan få råd og vejledning af vores dygtige personale – også hvis du har spørgsmål til procedurer eller andre hjælpemidler.

 

• Du kan få indstillet dit nye hjælpemiddel med det samme og få instruktion i brug - ligesom din pårørende kan få instruktion, hvis han/hun er med.


Vi har gode parkeringsmuligheder og let tilgængelighed. Er du med bussen, er der busstoppested ved Landbrugsvej – ca. 5 minutters gåafstand i almindeligt gå-tempo.

 

Hvornår skal et hjælpemiddel returneres?

Hjælpemidler der er bevilget efter Servicelovens § 112, kan lånes lige så længe, at du har brug for hjælpemidlet, men skal senest returneres til kommunen i forbindelse med dødsfald. Er borger flyttet til anden kommune og har medbragt hjælpemidlet, kan det returneres til den nuværende kommune, som derefter har pligt til at sende det tilbage til Odense kommune.


Hjælpemidler, der er bevilget som arbejdsmiljøredskab af hensyn til plejen (AML § 15), skal returneres når plejen ophører i hjemmet. Et sådan hjælpemiddel må IKKE medbringes ved flytning til anden kommune.


Hjælpemidler, der er bevilget som et træningsredskab, skal returneres efter endt træningsforløb. Der kan være situationer, hvor træningsterapeuten ansøger om at få hjælpemidlet bevilget varigt til borger.

Ældre- og Handicapforvaltningen