Spring til indhold

Tidligere modtagere af Handicapprisen

Her kan du se, hvem der tidligere har modtaget Handicaprådets Handicappris.

Initiativprisen 2020:

Boldklubben Enghaven ved formand Michael Rasmussen vandt Initiativprisen 2020 for deres fodboldtilbud for udviklingshæmmede børn. Boldklubben har 90 medlemmer og blev grundlagt af frivillige i 2000.

”Jeg er taknemmelig for, at der er nogen, som tænker på det arbejde, vi laver i BK Enghaven. Det er en dejlig pris til klubben, og prisen går også til bestyrelsen, til trænere og andre frivillige, der hjælper til. Jeg mener, det er vigtigt at hylde ildsjæle, der gør noget for klubberne – både almindelige klubber og klubber med fokus på handicappede. De klubber, der bygger på ildsjæle og frivillige, tror jeg holder ved længere”, fortæller Formand Michael Rasmussen, der har været med fra boldklubbens begyndelse.

 

Tilgængelighedsprisen 2020:

Sarah Hylleberg, social- og sundhedsassistent på botilbuddet Sedenhuse for voksne udviklingshæmmede. Sarah fik prisen for at have arrangeret en musikfestival for beboerne under den første corona-nedlukning.

 

Uddannelses- og Jobprisen 2020:

HF og VUC Fyn for deres nyoprettede autismelinje ved studievejledere Nikolaj Nørgaard og Dorthe Hansen.

Formanden for Odense Handicapråd, Birthe Malling, og rådmand på ældre- og handicapområdet, Søren Windell uddelte en handicappris til HF og VUC Fyn for deres nye autismelinje.

”At vinde Uddannelses- og Jobprisen i 2020 har haft stor betydning for os studievejledere og HF & VUC Fyn, Odense. At blive indstillet til prisen af en af vores kursister fra HF Autismeklassen gør bare det hele endnu mere betydningsfuldt, da vores kursister er dem, som hele arbejdet handler om”, fortæller Nikolaj Nørgaard og Dorthe Hansen, der er studievejledere på autismelinjen.

På HF Autismelinjen tager de studerende deres HF på tre år, og på den måde er der mere tid til fordybelse og til at kunne overskue hverdagen. I undervisningen sættes der fokus på struktur og overskuelighed.

”Det er en fornøjelse at blive anerkendt for vores arbejde og især arbejdet med sårbare borgere, der om nogen fortjener den ekstra indsats. Der bliver lagt mange kræfter i at hjælpe den enkelte hen mod at nå deres mål for en bedre tilværelse. Når vi så bliver set og anerkendt for vores arbejde og engagement, giver det et ekstra boost og en oplevelse af, at vores indsats gør en forskel for en helt særlig målgruppe”, slutter Nikolaj og Dorthe.

 

 

Handicapprisen 2019

Vinderne af handicapprisen 2019: Ine fra Astma-Allergi Foreningen Odense, Christina fra Lykke-Liga og Fie fra Rema 1000 i Næsby. 

 

Initiativprisen 2019: 

Ine Møller Hansen, Astma- Allergi Foreningen Odense

Læs hvad det betød for Ine Møller Hansen at vinde initiativprisen 2019.

 

Tilgængelighedsprisen 2019:

Lykke-Liga Odense ved Christina Røn (tilgængelighedsprisen)

Læs hvad det betød for Christina Røn at vinde tilgængelighedsprisen 2019.

 

Uddannelses- og Jobprisen 2019:

Rema 1000 i Næsby ved Fie Nielsen (uddannelses- og jobprisen)

Læs hvad det betød for Fie Nielsen at vinde uddannelses- og jobprisen.

 

 

Handicapprisen 2018:

Knold & Thinesen A/S

 

Handicapprisen 2017:

Team U-Frivillig

 

Handicapprisen 2016:

Firmaet MJ Service

 

Ældre- og Handicapforvaltningen