Spring til indhold

Funkisbungalowen

Funkisbungalowen er funkisvillaens "lillebror", selvom betegnelsen "bungalow" betyder "bengalsk".

Den er som regel mindre end funkisvillaen og opført i et plan med pyramidetag med lav hældning og har som oftest kælder. Når der ses bungalower i to etager, er de tit oprindeligt opført som bolig for to familier. Grundplanen tager udgangspunkt i et kvadrat, hvor der eventuelt er skåret hjørner ud for eksempel for at danne en terrasse, eller der er bygget et element til. Facaderne står i blank mur eller som pudset og malet og kan have horisontale bånd på hele eller dele af facaden. Vinduer har rammer og lodrette sprosser af træ eller jern. Der kan også være runde vinduer. Trapper er murede op eller støbte og tit beklædt med klinker. Værn er udført i jern i et enkelt og let udtryk.

 

Selvom taget har hældning, skal sternlinjen være tynd og "skarp" som på funkisvillaen. Taget er ofte udført i tagpap (sort eller grøn) eller skifereternit. Hvis taget er udført i tegl, er taghældningen stejlere.

 

Dekorativt billede 

Et fint eksempel på en funkisbungalow med et lavt tag med tagpap.

 

Dekorativt billede 

Et fint eksempel på en funkisbungalow med tegltag og lidt stejlere taghældning. Her ses vandrette bånd under hjørnevinduet og omkring verandaen.

By- og Kulturforvaltningen