Spring til indhold

Hunderup - lokalplanforslag i høring

Odense Kommune har udarbejdet et lokalplanforslag for Hunderupkvarteret.
Forslaget har været i høring frem til den 11. februar 2022.

Dekorativt billede

I Hunderupkvarteret findes mange af Odenses smukkeste villaer og arkitektoniske bevaringsværdier. Samtidig er kvarteret rigt på grønne haver og træer og Hunderupkvarteret er udpeget som bevaringsværdig sammenhæng i Kommuneatlas for Odense.

Lokalplanforslag i høring

I 2020 besluttede By- og Kulturudvalget, at Hunderups mange kvaliteter skulle sikres med en lokalplan. Beslutningen blev bakket op af et enigt Arkitekturråd.

 

Et lokalplanforslag er derfor udarbejdet og har været i høring frem til den 11. februar 2022. Forvaltningen samler nu de indkomne høringssvar med henblik på den politiske behandling. Når datoen for behandlingen ligger klar, vil den fremgå af denne side.

 

Se lokalplanforslaget

 

 

Forslaget udpeger villaer, der skal bevares, med udgangspunkt i deres oprindelige udtryk. Forslaget indeholder desuden en række stilblade, der beskriver de arkitektoniske stilarter, der findes i området og opstiller bestemmelser for, hvordan man vedligeholder, ombygger eller tilbygger.

 

Der er også bestemmelser for, hvordan ny bebyggelse skal indpasses i området. Desuden er der bestemmelser, der skal sikre kvarterets grønne præg fremover.

By- og Kulturforvaltningen