Spring til indhold

Bevarende lokalplan for Hunderupkvarteret

Odense Kommune har udarbejdet en bevarende lokalplan for Hunderupkvarteret. Lokalplanen blev endeligt vedtaget i Odense Byråd den 22. juni 2022.

Dekorativt billede

I Hunderupkvarteret findes mange af Odenses smukkeste villaer og arkitektoniske bevaringsværdier. Samtidig er kvarteret rigt på grønne haver og træer og Hunderupkvarteret er udpeget som bevaringsværdig sammenhæng i Kommuneatlas for Odense.

Lokalplan nr. 2-1041 Bevarende lokalplan for Hunderupkvarteret

I 2020 besluttede By- og Kulturudvalget, at Hunderups mange kvaliteter skulle sikres med en lokalplan. Beslutningen blev bakket op af et enigt Arkitekturråd.

En lokalplan er derfor udarbejdet og har været i høring frem til den 11. februar 2022. Høringssvarene er politisk behandlet, og den endelige lokalplan er nu vedtaget og gælder for husejere i Hunderup.
 

Se den bevarende lokalplan for Hunderupkvarteret

 

 

Lokalplanen udpeger villaer, der skal bevares, med udgangspunkt i deres oprindelige udtryk. Lokalplanen indeholder desuden en række stilblade, der beskriver de arkitektoniske stilarter, der findes i området og opstiller bestemmelser for, hvordan man vedligeholder, ombygger eller tilbygger.

 

Der er også bestemmelser for, hvordan ny bebyggelse skal indpasses i området. Desuden er der bestemmelser, der skal sikre kvarterets grønne præg fremover.

By- og Kulturforvaltningen