Spring til indhold

Kulturelle aktiviteter

Områdefornyelsen i Bolbro handlede om mere end fornyelse af steder i bydelen. Der var også afsat godt 5 millioner kroner til bl.a. "Kulturelle aktiviteter".

Bolbro har en stærk idrætskultur, som til tider overdøver det øvrige kulturelle liv. Derudover ligger bydelen meget tæt på Odense bymidte med et stort udbud af kulturelle aktiviteter. Bolbro skal ikke konkurrere med kulturen i bymidten, men som et led i Områdefornyelsen skulle der udvikles lokale tilbud, som er tilgængelige for alle uanset økonomisk og social baggrund.

 

Der var derfor afsat penge til kulturelle aktiviteter og traditioner, der kunne styrke den lokale identitet og imødekomme mangfoldigheden i Bolbro. Kulturelle oplevelser skaber dialog og giver mennesker noget at mødes om, uanset baggrund og levevilkår. De kulturelle aktiviteter skulle således være for alle og bringe tilflyttere og etablerede beboere i Bolbro sammen.

 

Den årlige Bolbro-Dag er blevet støttet af puljen, og der er blevet skabt en række bydelsfortællinger om Bolbro, som samtidig binder sløjfe på fem års områdefornyelse i Bolbro og er en del af den samlede afrunding på områdefornyelsesprojektet. 

Mere om bydelsfortællingerne om Bolbro

By- og Kulturforvaltningen