Spring til indhold

Ren Bolbro

Områdefornyelsen i Bolbro handler om mere end fornyelse af steder i bydelen. Der er også afsat godt 5 millioner kroner til kulturelle, sociale og sundhedsfremmende aktiviteter i Bolbro. Et af indsatsområderne er "Ren Bolbro".

Bolbro har ca. 10.000 beboere og endnu flere brugere i kraft af store sportsarrangementer. Det betyder, at der skal håndteres en del affald i gaderne og på pladserne i Bolbro. Der bliver også smidt større mængder affald forskellige steder i Bolbro, fx på parkeringspladser og ved Genbrugspladsen på Snapindvej uden for åbningstiden.  

 

Beboerne i Bolbro ønsker sig en renere bydel. At holde Bolbro ren kræver, at både foreninger, idrætsinstitutioner, erhverv, besøgende og beboere tager ansvar for at håndtere affaldet.

 

Der er afsat penge til aktiviteter og en kampagne. Interessegruppen for Ren Bolbro har oprettet Facebook-siden Ren Bolbro – Flash Your Trash, hvor der arrangeres affaldsindsamlinger, og de har etableret samarbejde med Odense-initiativet Flash Your Trash. Ydermere bidrager Bronx - Kaffe og Krea på Middelfartvej også med affaldsindsamlinger og udlån af affaldstænger m.m. til indsamlingerne. Derudover vil det inden længe være muligt at låne en ladcykel til at tage med på affaldsindsamling. Med cyklen vil det være muligt at sortere det henkastet affald. 

 

Der er også stadig mange muligheder for aktiviteter, der medvirker til at holde Bolbro ren; en kampagne, skraldekunstværksted, upcycling- og genbrugscafé, affaldskonkurrencer og meget andet. Aktiviteter, der involverer beboere i at tage vare om bydelen, øger ansvarlighed og ejerskab og baner vejen for et renere Bolbro.

 

Kom og vær med - og få indflydelse!

Fornyelsen af Bolbro er er ved at nå sin ende, men der er stadig plads til forbedringer. Vi har brug for din mening og dine idéer, så har du en god idé til, hvordan vi holder vores bydel ren? Så hop ind på idéportalen og bidrag med din mening og idéer. 

 

Interesseret i at vide mere? Så kontakt koordinator Sarah Bjerg Bank // tlf. 26390406

By- og Kulturforvaltningen