Spring til indhold

Ren Bolbro

Områdefornyelsen i Bolbro handler om mere end fornyelse af steder i bydelen. Der er også afsat godt 5 millioner kroner til kulturelle, sociale og sundhedsfremmende aktiviteter i Bolbro. Et af indsatsområderne er "Ren Bolbro".

Bolbro har ca. 10.000 beboere og endnu flere brugere i kraft af store sportsarrangementer. Det betyder, at der skal håndteres en del affald i gaderne og på pladserne i Bolbro. Der bliver også smidt større mængder affald forskellige steder i Bolbro, fx ved Genbrugspladsen på Snapindvej uden for åbningstiden.  

 

Beboerne i Bolbro ønsker sig en renere bydel. At holde Bolbro ren kræver, at både foreninger, idrætsinstitutioner, erhverv, besøgende og beboere tager ansvar for at håndtere affaldet.

 

Der er afsat penge til aktiviteter og en kampagne. Interessegruppen for Ren Bolbro har oprettet Facebook-siden Ren Bolbro – Flash Your Trash, hvor der arrangeres affaldsindsamlinger, og de har etableret samarbejde med Odense-initiativet Flash Your Trash. Der er også købt affaldstænger m.m. til indsamlingerne. Der er stadig mange muligheder for aktiviteter, der medvirker til at holde Bolbro ren; en kampagne, skraldekunstværksted, upcycling- og genbrugscafé, affaldskonkurrencer og meget andet. Aktiviteter, der involverer beboere i at tage vare om bydelen, øger ansvarlighed og ejerskab og baner vejen for et renere Bolbro.

 

Kom og vær med - og få indflydelse!

Fornyelsen af Bolbro er allerede i fuld gang i tæt samarbejde med beboere og andre interesserede. Bolbro er kendt for mange engagerede beboere og stolthed over bydelen, og mange har da også allerede meldt sig til arbejdet - men der er plads til endnu flere. Vi har brug for din mening og dine idéer, og at du tager Bolbro i brug.

 

Arbejdsgrupper med beboere og fagfolk beslutter de endelige planer for pladser og indsatsområder. Alt det forberedende arbejde udføres af Odense Kommune. Arbejdsgruppernes arbejde omkring udvikling af pladserne i Bolbro er typisk afgrænset til to workshops af maksimalt to timer.

 

Interesseret i at vide mere? Så kontakt projektleder Rikke Falgreen // tlf. 30120758

By- og Kulturforvaltningen