Spring til indhold

Glimmer-Ghettoen

Den tidligere legeplads er blevet omdannet til en park for områdets unge.

Syd for Middelfartvej mellem Stadionvej og Roesskovsvej, bag Bolbro Kirke og de tre børnehuse lå et trekantet grønt område med slidte fodboldmål og en legeplads til mindre børn. Med input og ideer fra unge i Bolbro er området nu blevet forvandlet til en helt ny park. Målet med parken har været at skabe et byrum, hvor bydelens unge har lyst til at hænge ud.

 

Parken er blevet gjort mere lys og inviterende med oplyste tværgående stier, oplyste siddemiljøer og færre store træer. Der er blevet opsat hængekøjer, guldlygtepæle, selfie-vægge, en sømvæg, hvor du helt bogstaveligt kan sætte dit aftryk, og ikke mindst en kæmpe diskokugle, der kan styres via din smartphone. Den gamle parkeringsplads ved parken er blevet lukket, så der nu er en lille asfalt-plads, der er egnet til at afholde små koncerter, marked, opstille foodtrucks og lignende, der skal være med til at skabe liv på pladsen. Garageportene ud mod parken er blevet malet med SMS-beskeder fra unge, og endelig er der blevet etableret en passage fra parken og ud til Middelfartvej og letbanestationen mellem blokkene på Middelfartvej 72 og 74.

 

Til de unges fest på Bolbro-Dagen 2021 kunne der stemmes på tre forskellige navne til parken. Navnet Glimmer-Ghettoen fik flest stemmer.

 

Den nye park blev officielt indviet torsdag den 5. december 2019 med musik, selfie-gejl og foodtrucks. Se et sammendrag fra festen her:

Kunstværker CONNECT, den karakteristiske diskokugle, der svæver hen over parken, kan du selv connecte med. Find CONNECT på bluetooth på din mobil, og afspil din egen musik under kuglen. Hør kunstneren Christian Elovara Dinesen fortælle om kunstværket her:

By- og Kulturforvaltningen