Spring til indhold

Cirkuspladsen

Fra parkering til park.

Cirkuspladsen har igennem tiden været ramme for dyrskue, cirkus, Eventyrløb og parkering for Odense Idrætspark. Pladsen var det første sted, der blev fornyet i Bolbro. Den nye Cirkusplads stod færdig i efteråret 2018.

 

Pladsens historie som cirkusplads er blevet trukket med ind i fornyelsen af pladsen, der nu indeholder cirkusinspirerede legeredskaber, en lille manege, hængekøjer, petanquebane, frodig beplantning, huler, grusstier, plantekasser, opholdsmuligheder og grillsteder. Alt i alt er pladsen blevet omdannet til en grøn oase, der kan danne rammen om mange fine oplevelser hele året rundt. Lige ved siden af Cirkuspladsen, ved indkørslen fra Christmas Mølles Vej er anlagt en skaterpark. Der er arbejdet med at synliggøre de tre indgange til parken, og ved indgangen fra Stadionvej har den lille vej Ranzausvej skiftet navn til Cirkuspladsen.

 

Det er de omkringboende borgere i Bolbro selv, der har været med til at bestemme, hvordan pladsen skulle fornyes.

 

Den nye Cirkusplads blev officielt indviet lørdag den 25. maj 2019 med fest, cirkusgøgl og masser af aktiviteter for hele familien.

 

Se et sammendrag fra indvielsen af Cirkuspladsen her:

 

 

Line, der er pædagog på Hjertegården, som er nabo til Cirkuspladsen, fortæller om fornyelsen af Cirkuspladsen. Du finder flere bydelsfortællinger om Bolbro på app'en USEEUM.

 

Hør Lines fortælling om fornyelsen af Cirkuspladsen her:

 

 

By- og Kulturforvaltningen