Spring til indhold

Bydelsfortællinger om Bolbro

En række lokale fortællinger om Bolbro binder sløjfe på fem års områdefornyelse i bydelen.

En række engagerede mennesker fra Bolbro eller med særlig tilknytning til Bolbro har sagt ja til at dele deres fortælling om et særligt sted i bydelen med resten af verden. Fortællingerne handler både om steder, der har en historie, som nutidens Bolbro bygger på, og om nye steder, der skaber værdi for Bolbro i dag. De lokale fortællinger om bydelen er blevet samlet i fire temaer i app'en USEEUM. Ideen er, at du besøger de forskellige steder i Bolbro, mens du lytter til fortællingerne. 

 

Hent USEEUM-app'en  

Google Play  App Store

 

Temaet om Bolbros arkitektur er lavet som en egentlig byvandring, hvor vi anbefaler, at du følger den rækkefølge og rute, som app'en viser dig.

 

Temaerne om Det nye Bolbro, Det gamle Bolbro og Børnenes og de unges Bolbro er mere blot en samling af fortællinger, hvor du selv kan vælge et par steder ud, som du besøger og hører fortællingen om.

 

Bolbros arkitektur

Her kommer du med arkitekten Esben Fog på en byvandring i Bolbro, hvor han fortæller om kontraster, de arkitektoniske tidsperioder, og hvad man bør se, hvis man er interesseret i arkitektur. Det er en fortælling om en bydel, hvor socialt boligbyggeri ikke behøver at være kedeligt, og hvor der gemmer sig mange detaljer og historier i bygninger, boligtyper og vejenes forløb. Turen fører dig forbi Boligerne på Gotersvej, Hauges Plads, Antibyens ved Lidl's parkeringsplads, Træøen med den sidste rest af det oprindelige Bolbro, Det gamle børnehjem, der nu huset Sct. Albani Skole, Den engelske Haveby i området omkring Møllemarksvej og Godfredsvej, Højstrupparken og Odense minigolf.

 

Medvirkende: Arkitekt Esben Fog

 

Det nye Bolbro

I det seneste år er der sket rigtig meget i Bolbro. Der har ikke bare været en områdefornyelse i gang, der er bl.a. også kommet en letbane til, den nye bydel Gartnerbyen er skudt op og meget mere. Fortællingerne om Det nye Bolbro tager dig med til Cirkuspladsen, Gartnerbyen, Bevægelsesparken, Glimmer-Ghettoen, Hauges Plads, lyskunstværket Horisont, hellestedet ved Richard Møller Nielsens Plads, parkourbanen ved Provstegårdsskolen, parkeringspladsen bag Føtex, en tur med letbanen og et smut forbi Bronx.

 

Medvirkende:
Gartnerbyen: Anker Boye
Glimmer-Ghettoen: Christian Elovara Dinesen
Hauges Plads: Karen Korntved
Bronx: Cindy Louise Frederiksen & Nina Rosenly
Cirkuspladsen: Line Anita Møller Linnemann
Hellestedet: Jan Juul Nielsen
Odense Letbane: Rune Bager
Parkeringspladsen: Mikkel Thomsen
Bevægelsesparken: Karina Liv Hansen
Parkourbanen: Jesper Dissing Jakobsen & Mette Bejer
Horisont: Magnus Fuhr
Middelfartvej og Fortællepladsen: Rikke Falgreen
Træøen og Crazy Diamond: Rikke Falgreen og Maj Dørup

 

Det gamle Bolbro

Tag med rundt i det gamle Bolbro og hør små fortællinger om hverdagslivet i Bolbro for 20-70 år siden. Fortællingerne om det gamle Bolbro er en samling anekdoter fortalt af mennesker fra Bolbro. De skal minde os om, hvad det Bolbro, vi kender i dag, er vokset ud af. Fortællingerne om det gamle Bolbro tager dig med til i Bolbro Kirke, forbi den gamle Bolbro Skole, som i dag er Bolbro Brugerhus, Thorvald Ellegaard Arena, krigshusene på Hødersvej, Kirkesalen ved Cirkuspladsen og træhusene på Roesskovsvej.

 

Medvirkende:
Thorvald Ellegaard Arena: Mogens Feldfoss
Kirkesalen ved Cirkuspladsen: Mogens Feldfoss
Bolbro Skole: Bjarne Hansen
Bolbro Kirke: Anja Følleslev
Træhusene på Roesskovsvej: Anja Følleslev
Krigshusene på Hødersvej: Mogens Feldfoss

 

Børnenes og de unges Bolbro

Bolbro er en stadig mere populær og attraktivt bydel for børnefamilier at bosætte sig i. Fortællingerne om børnenes og de unges Bolbro tager dig med til en række kendte og mindre kendte steder for børn og unge i Bolbro. Du får inspiration til aktiviteter, fællesskaber og oplevelser for børn og unge - og du får historien bag. Hør, hvordan Bolbro Bevægelsespark, parkourbanen ved Provstegårdskolen og Glimmer-Ghettoen er blevet til, og kig forbi Bolbro Bibliotek, Cirkuspladsen, Ungdomscenter Højstrup og Sct. Albani Skole. Hvis du tør, må du endelig ikke snyde dig selv for at få fortællingen om den gamle provst, der går igen i de mørke kældergange under Provstegaardskolen!

 

Medvirkende:
Glimmer-Ghettoen: Christian Elovara Dinesen
Bolbro Bibliotek: Karen Korntved
Cirkuspladsen: Line Anita Møller Linnemann
Sct. Albani Skole: Lars Bendix
Bevægelsesparken: Karina Liv Hansen
Parkourbanen: Jesper Dissing Jakobsen & Mette Bejer
Provstegaardskolen: Per Sørensen
Ungdomscenter Højstrup: Lars Sommer

 

Den nye fortælling om Bolbro

Bydelsfortællingerne er lavet som et led i afslutningen på fem års områdefornyelse i Bolbro. Ud over de konkrete og synlige forandringer, som områdefornyelsen har ført med sig, har en af de overordnede ambitioner med områdefornyelsen været at skærpe opfattelsen af og fortællingen om Bolbro. Det skal bydelsfortællingerne medvirke til.

 

Fortællingerne er optaget i løbet af sommeren 2021 og er et øjebliksbillede på Bolbro ved områdefornyelsens afslutning.

By- og Kulturforvaltningen