Spring til indhold

Hauges Plads

Et grøn og levende byrum.

Hauges Plads er blevet fornyet og stod færdig i december 2020. Fornyelsen af Hauges Plads var første skridt i at omdanne Middelfartvej på hele strækningen fra Hauges Plads, hen forbi Føtex, apoteket og Fortællepladsen til et grønt og levende bystrøg. Læs mere om omdannelsen af Middelfartvej til et bystrøg

 

Hauges Plads er blevet fornyet

Pladsen har fået ny belægning. Alle parkeringsbåsene er belagt med fine, gule klinker, og der er kommet nyt slidlag på asfalten der, hvor der må køres. Træer, buske og stauder er på plads i de fine, nye plantebede, rustikke siddeplinte i træ er kommet op, og midt i det hele står pegeskiltet rankt og flot og guider besøgende i alle retninger. Særligt pegeskiltet har rigtig mange bolbro’ere haft en mening om, og et par hundrede har stemt på, hvad det skulle pege mod. Selvom alt dette har krævet noget plads, er der stadig parkeringspladser på begge sider af Hauges Plads og nu også en handicapplads ved biblioteket. 

Hauges Plads er vel nok Bolbros mest centrale plads og opfattes af mange som Bolbros centrum. Målet med fornyelsen af pladsen har været at skabe et sammenhængende, grønt og levende byrum, en form for orienteringspunkt, og et sted, hvor man har lyst til at mødes. Bedene på pladsen bærer stadig præg af at være nyplantede, men det grønne vil snart komme mere til sin ret. 

 

Hør Kirsten fra Bolbro Bibliotek fortælle om fornyelsen af Hauges Plads:

 

Du finder flere bydelsfortællinger om det nye Bolbro på app'en USEEUM.

 

Hauges Plads har bl.a. fået dette fine skilt, der peger mod steder som Cirkuspladsen, Tusindårsskoven og Bolbro Bevægelsespark.

Pegeskiltet på Hauges Plads

 

Der er lagt gule klinker og etableret plantebede på Hauges Plads.

 De nye plantebede på Hauges Plads

By- og Kulturforvaltningen