Spring til indhold

Hauges Plads

- blev fornyet i efteråret og vinteren 2020.

Hauges Plads er blevet fornyet og stod færdig i december 2020. Fornyelsen af Hauges Plads var første skridt i at omdanne hele strækningen fra Hauges Plads, hen forbi Føtex, apoteket og Fortællepladsen til et grønt og levende bystrøg. Arbejdet med at omdanne denne strækning af Middelfartvej til et bystrøg er i gang nu.

 

Hauges Plads er blevet fornyet

Pladsen har fået ny belægning. Alle parkeringsbåsene er belagt med fine, gule klinker, og der er kommet nyt slidlag på asfalten der, hvor der må køres. Træer, buske og stauder er på plads i de fine, nye plantebede, rustikke siddeplinte i træ er kommet op, og midt i det hele står pegeskiltet rankt og flot og guider besøgende i alle retninger. Særligt pegeskiltet har rigtig mange bolbro’ere haft en mening om, og et par hundrede har stemt på, hvad det skulle pege mod. Selvom alt dette har krævet noget plads, er der stadig parkeringspladser på begge sider af Hauges Plads og nu også en handicapplads ved biblioteket. 

Hauges Plads er vel nok Bolbros mest centrale plads og opfattes af mange som Bolbros centrum. Målet med fornyelsen af pladsen har været at skabe et sammenhængende, grønt og levende byrum, en form for orienteringspunkt, og et sted, hvor man har lyst til at mødes. Lige nu er bedene nyplantede, men allerede til foråret vil det grønne komme mere til sin ret. 

 

Find Hauges Plads på Odense Rundt

 

Pegeskiltet på Hauges Plads

Hauges Plads har bl.a. fået dette fine skilt, der peger mod steder som Cirkuspladsen, Tusindårsskoven og Bolbro Bevægelsespark.

 

 De nye plantebede på Hauges Plads

Der er lagt gule klinker og etableret plantebede på Hauges Plads.

By- og Kulturforvaltningen