Spring til indhold

Odenseaneren

Det er ikke en hemmelighed, at klimaet ændrer sig. Det betyder, at vi skal forbedre vores by på mere ekstremt vejr

Unge mennesker sidder i Munkemose

Vi skal være klar til at kunne håndtere varmere perioder med potentielt flere tørre dage - særligt i sommerhalvåret. Men vi skal også indstille os på længere perioder med regn fordelt over hele året og langt flere skybrud.

 

Samarbejde med borgerne i byen

Området omkring Odense Fjord er særlig vigtigt, fordi risikoen for oversvømmelser i forbindelse med stormflod er stor.

Ligeledes kan der i de tætbebyggede områder være en udfordring i forhold til de øgede mængder regnvand. Både det, der falder i form af skybrud, og dét der falder i store mængder gennem en længere periode.

I de områder i kommunen, hvor grundvandsspejlet nærmer sig overfladen, vil flere og flere husejere opleve fugtige eller ligefrem våde kældre.

Ifølge Epinion har danskerne et bredt kendskab til forebyggelsesmetoder, men kun få ved, hvem der har ansvaret for at udbedre skader, når oversvømmelsen rammer i privat ejendom. Samtidig er lokale konsekvenser som følge af klimaforandringer blandt de samfundsscenarier, som flest er bekymrede for.

Odense Kommune oplever i stigende omfang at få henvendelser, når vejret bliver ekstremt og denne hovedretning sætter derfor fokus på, hvordan vi informerer og samarbejder med Odenseaneren omkring en klimatilpasning af Odense.

 

Initiativerne under odenseaneren er: 

  1. Information
  2. Samarbejde med civilsamfundet
  3. Samarbejde med erhvervslivet 
  4. Samarbejde med de almene boliger

Læs mere om initiativerne i Klimatilpasningsplan 2023

Klima- og Miljøforvaltningen