Spring til indhold

Gå et natureventyr ved Glisholm Sø

Tag med pigen Vita og vandalfen Storm på jagt efter det vidunderlige vand i Glisholm Sø. Søen har pludselig mistet sin magi. Hvordan får vi den tilbage? Find magien ved Glisholm Sø - og lær om klimatilpasning i børnehøjde.

Natureventyret ”Vita og det vidunderlige vand” foregår ved Glisholm Sø, der er en stor regnvandssø – en klimaløsning, som børnene lærer om, mens I går eventyret.

Gå også natureventyret "Lucas og den store opdagelsesrejse"
Natureventyret udspiller sig på den gratis app Natureventyr, som en voksen læser eventyret højt fra undervejs på ruten. I eventyret følger I pigen Vita, som møder vandalfen Storm. Han er bekymret for vandet i søen, for nogen har taget søens magi, som renser vandet. Nu er der kommet alger og skum overalt, så Vita og Storm tager ud for at finde vandet igen.

 

Natureventyret er en del et projekt, hvor Odense Kommune sammen med Vandcenter Syd har sat fokus på klimatilpasning. Læs mere om klimatilpasning på Klimaklar.nu

 

Natureventyr i Sejerskoven

 

Sted

Glisholm Sø ved Hollufgaard. Mere om Glisholm SØ

 

Længde

Turen er i alt ca. 2 km, og eventyret tager 60-75 minutter at gå.

 

Målgruppe

4-9-årige sammen med en voksen.

 

Andet

Der er parkeringsplads lige ved søen, ruten er barnevognsvenlig, og der er bord-bænke-sæt undervejs.

 

Læs mere om Natureventyr

 

Natureventyr i Odense

Du finder Natureventyr i App Store og på Google Play. "Vita og det vidunderlige vand" er Odense Kommunes andet natureventyr og det første natureventyr i Danmark, der har fokus på at lære børn om klimatilpasning. Odense Kommunes første natureventyr er Lucas og den store opdagelsesrejse, som foregår i Sejerskoven og lærer børn om biodiversitet. Odense Kommune lancerer yderligere et natureventyr i 2022.

Klima- og Miljøforvaltningen