Spring til indhold

Bevaringsværdige gravminder

Gå en tur på Assistenskirkegården og du tages med gennem Odense Kulturhistorie. Kirkegården rummer nemlig mange bevaringsværdige gravminder
.

Information om afmærkede gravminder juni 2018

Gravminderne på Assistenskirkegården bliver løbende gennemgået. Seneste gennemgang var i juni 2018. Nogle gravminder er i den forbindelse afmærket, fordi de skal sikres yderligere. De er ikke afspærret, men vi henstiller til, at man ikke leger eller opholder sig på afmærkede gravsteder.

 

Gravminder på Assistenskirkegården

Der er bevaret gravminder på Assistenskirkegården fra indvielsen i 1811 og frem til i dag. Gravminderne afspejler både den afdødes sociale position samt den religiøse opfattelse og de karakteristika, der gjorde sig gældende i den tid, hvor gravmindet er fra.

 

Oversigtskort assistenskirkegården

Klik på kortet hvis du vil se det i en større udgave.

De bevaringsværdige gravminder er gravminder over kendte personer med betydning i lokalsamfundet, tidstypiske gravminder og gravminder af særlig kunstnerisk kvalitet. En særlig gruppe af gravminder udgør mindesmærker for faldne og døde i forbindelse med krige.

Her på siden kan du læse mere om nogle af de mest bemærkelsesværdige af Assistenskirkegårdens bevaringsværdige gravsteder og måske lade dig inspirere til at tage en tur gennem historien på kirkegården.

Læs mere om

 

By- og Kulturforvaltningen