Spring til indhold

Parker i Odense


Byens parker kan bruges til boldspil og leg, udflugter, grill og picnic eller afslapning og fordybelse i det grønne.

Odense er en grøn storby med mange dejlige parker og haver. De findes i forskellige varianter - fra de mindste lokalparker over store grønne områder f.eks. i Vollsmose til de befærdede og kendte parker i centrum.

Find vej til byens parker med Odense Rundt - klik på kortet herunder og find en park nær dig.

 

Grill og picnic i parkerne

Det er tilladt at grille i Odenses parker og grønne områder. Du skal naturligvis bare tage dine forholdsregler og passe rigtig godt på naturen. Der er kun forbud mod at grille i de grønne områder, hvis beredskabet vurderer, at det er blevet for tørt.

Du kan se afbrændingsforbud her.

 

Hvis du vil grille i de grønne områder, skal du - udover at være opmærksom på brandfare - tage følgende hensyn:

  • Placér grillen på fast og ikke brandbart underlag. Bedst er det at bruge de pladser, der er indrettet til at grille. Sæt ikke grillen på borde/bænkesæt eller lignende, medmindre der er indrettet grillplads med rist i bordet.
  • Sæt ikke grillen på græsset eller i anden beplantning, da det ødelægger dette. Der kan også være risiko for at antænde græsset/beplantningen.
  • Hold åben ild væk fra brandbare overflader/materialer og beplantning som fx langt græs.
  • Sluk grillen, når du er færdig, og placer den ved siden af skraldespandene. Smid ikke grillen i skraldespanden, da der kan være gløder, der ulmer og kan antænde og ødelægge skraldespanden.
  • Hav altid vand med, når du griller.
  • Tag dit affald med dig.
Hjælp os med at passe godt på vores parker og grønne områder ved at rydde op efter dig selv. Så er de indbydende og klar til de næste gæster.

Find vej til bål- og grill-pladser med Odense Rundt

 

By- og Kulturforvaltningen