Spring til indhold

Svanedammen

Hyggelig kvarterpark tæt på Kochsgade.

Svanedamen er en traditionel kvarterpark på godt 2 hektar (20.000 m2) med fritstående buske og træer og en sø, der næsten udgør en halv hektar. Anlægget er beliggende ved Svanevej, Kochsgade og Hejrevej.

I det tæt bebyggede kvarter fungerer parken som et åndehul, og mulighederne for aktiviteter er mange. Her kan du slappe af på en af bænkene, solbade, lege med børnene eller hunden, spille bold, sætte drager op, skøjte på søen eller gå/løbe en tur.

Blandt parkens naturoplevelser er fuglelivet ved søen værd at opleve, eller de forskellige planter og træer i blomst hen over foråret.

 

Aktivitetsplads

I svanedammen finder du en aktivitetsplads, der byder på motions- og legeredskaber.  

 

Aktivitetspladsen er blevet til på initiativ fra non-profit organisationen Just Human, som er stiftet af foredragsholder og livsstilscoach Chris MacDonald med det formål at øge trivslen hos danskerne.

Pengene til pladsen er blevet samlet ind ved en walk and talk med omkring 1000 deltagerne. Herefter kunne der stemmes på fem forskellige placeringsmuligheder, og her har flertallet stemt for Svanedammen.

 

Aktivitetspladsen er støttet af KOMPAN, AXA og Odense Kommune såvel som af Tikko, Lokale og Anlægsfonden, PE-Redskaber og Finito ApS.

 
Find vej med Odense Rundt - find app i Appstore eller Google Play. Du kan også bruge www.odenserundt.dk

Aktivitetsplads Svanedammen

 

By- og Kulturforvaltningen