Spring til indhold

Grænseland - den seksuelle gråzone

Grænseland er Odense Kommunes tilbud til dig, som ønsker hjælp, hvis du har været udsat for seksuelt grænseoverskridende adfærd eller salg/bytte af seksuelle ydelser. Det kan også være, du står i en situation, hvor du har overskredet en andens seksuelle grænse og har brug for at tale om det, uden at blive fordømt.

Dette billede er generet af AI.

Grænseland

Kender du til følelsen at have brug for, at andre fortæller dig, at du er god nok? Føler du skyld og skam? Har du svært ved at sætte grænser og oplever, at de kan være svære at finde? Er du blevet træt af det hele og vil egentlig gerne have noget hjælp til at komme videre?

 

Grænseland ønsker at hjælpe dig, hvis du har været udsat for seksuelt grænseoverskridende adfærd eller salg eller bytte af seksuelle ydelser. Du behøver ikke at være alene. Det kan også være, du står i en situation, hvor du har overskredet en andens seksuelle grænse og har brug for at tale om det, uden at blive fordømt.

 

Vi tilbyder anonyme samtaler og rådgivning, hvis du som ung under 23 år f.eks. har oplevelser med sugardating, salg af nøgenbilleder, videoer, byttesex eller andet for fordele, sextortion, grooming, hvis du har fået overskredet dine grænser – digitalt eller ”i den virkelige verden".

 

Sexsalg findes i mange former og kan foregå alle steder. Byttesex dækker over det, som også kaldes sugardating/byttedating; når sex byttes for penge, stoffer, materielle goder, og/eller anerkendelse og opmærksomhed.

 

Rådgivning og hjælp

Vi tilbyder anonyme samtaler til dig, som har været udsat seksuelt grænseoverskridende adfærd eller salg af seksuelle ydelser. Det er meget fleksibelt, hvor samtalerne kan finde sted. De kan foregå i vores rådgivninger på Vindegade 18 eller Kochsgade 27 eller et helt tredje sted. For os handler det om, at du er tryg, der hvor samtalerne skal være.


Samtaleemner

Samtaleemnerne er forskellige, fordi de tager udgangspunkt i dig og den historie, du bærer med dig. Der er dog ting, som alle, der kommer og har brug for hjælp, har til fælles: Du har været inde omkring en seksuel gråzone. Det kan være en voldtægt, afpresning på de sociale medier, at du har delt intime billeder og videoer af dig selv, at du har byttet sex for alkohol, stoffer eller måske et sted at sove.


Vi møder dig med respekt

Du vil altid blive mødt med respekt. Vi fordømmer ikke nogen og kommer ikke med en irriterende løftet pegefinger. Vi ønsker at støtte dig i de hårde og svære omgivelser, du er en del af lige nu. Har du behov for at få mere hjælp, så hjælper vi dig også videre til andre tilbud. Dette kan være henvisning til en psykolog, frivillige tilbud eller kontaktpersonforløb.


Rådgivning - hvordan?

Rådgivningen kan være ansigt-til-ansigt, men samtalen kan også foregå gennem skærmmøder, mobilsamtaler eller via SMS. En samtale tager typisk 1 time. Vi er dog fleksible, så der sættes også god tid til, så du ikke bliver sendt ud af døren, hvis du er ked af det.

Når du kontakter os

Når du kontakter os, så ønsker vi at sætte en samtale op hurtigt efterfølgende. Du kan henvende dig til os via mobil, men du kan også sende en SMS.

 

Du kan kontakte gråzonemedarbejder og kontaktperson Signe Søndergaard på mobil 29 42 79 56 og på e-mail sikru@odense.dk.

 

Beskæftigelses- og Socialforvaltningen