Pårørenderådgivning

Mange børn og unge oplever at være pårørende til en nærtstående (ofte mor eller far) med psykiske, fysiske og/eller sociale udfordringer. Det kan også være børn og unge, der har mistet et nærtstående familiemedlem eller børn og unge i brudte familier.

Nogle af disse børn og unge oplever at stå meget alene med spørgsmål og svære følelser, der er forbundet med at være pårørende. Børn og unge, som er pårørende, kan opleve at føle sig anderledes og tager ofte ansvar for de ting, der sker i familien. Det kan for eksempel være tanker og følelser, der opstår, fordi ens mor eller far har en psykisk lidelse eller når ens forældre er skilt.

Få hjælp af en pårørenderådgiver

Som pårørende skal man ikke stå alene med sine udfordringer, spørgsmål eller problemer. Hvis du gerne vil vide mere om de tilbud, som Odense Kommune tilbyder, eller benytte dig af dem, kan du tage kontakt til en pårørenderådgiver. Når det er børn eller unge under 18 år, der er pårørende, møder du pårørenderådgiver, Bjarne Bruun. Han kan hjælpe med vejledning og rådgivning i forhold til de tilbud, der findes i og udenfor Odense Kommune, så barnet/den unge kan få hjælp og blive understøttet på bedst mulig vis i hverdagen.

Tilbuddene til børn og unge bygger på en familieorienteret tilgang, og derfor inddrages børnenes/de unges forældre/nærmeste ofte i tilbuddene. Læs mere om nogle af tilbuddene til børn og unge, der er pårørende på www.odense.dk/pårørende.

Vil du vide mere eller har du spørgsmål, er du også velkommen til at kontakte pårørenderådgiver Bjarne Bruun på 21 84 54 40.

I nedenstående film, kan du møde Bjarne og høre mere om pårørenderådgivningen