Spring til indhold

Forlængelse af pas

Hvis dit pas er udløbet, og du skal rejse, inden det nye pas kan leveres, har du mulighed for at få forlænget gyldigheden af dit nuværende pas.

Selvbetjening

Selvbetjeningsoversigt

Husk du skal bestille tid

Bestil tid

 

Forlængelse af dit pas kan kun ske, hvis passet er udløbet inden for de sidste tre måneder, eller hvis passet udløber inden for kort tid.


For at få forlænget gyldigheden af dit pas skal du henvende dig personligt til Borgerservice og medbringe dit pas.

 

Vi anbefaler dig, at du i samme forbindelse bestiller et nyt pas, da gyldigheden i passet kun forlænges, så det gælder til den konkrete rejse, og kun kan forlænges én gang.

 

Du skal selv undersøge om et pas med forlænget gyldighed kan bruges til dit rejsemål. Du skal også selv undersøge, om der er særlige regler for passets gyldighed i de lande du skal til. Nogle lande kræver, at et pas er gyldigt i 3 eller 6 måneder efter hjemrejsedatoen.

 

Kontakt eventuelt dit rejsebureau eller de enkelte landes ambassade eller konsulat for at få afklaret, om der gælder særlige regler ved din rejse, inden du henvender dig til Borgerservice.

 

Forlængelse af pas til børn

Forlængelse af pas til dit barn kan kun ske, hvis indehaverne af forældremyndigheden har givet skriftligt samtykke til det. Læs mere om børnepas her.

By- og Kulturforvaltningen