Spring til indhold

Grundlovsceremoni 26. marts 2020 er udsat

For at opnå dansk statsborgerskab skal du deltage i en grundlovsceremoni på Odense Rådhus. Ceremonien, som skulle have været holdt 26. marts, er udsat indtil videre efter anbefaling fra sundhedsmyndighederne. 

To gange om året vedtager Folketinget en ny lov, som tildeler statsborgerskab til nye statsborgere. Hvis du har ansøgt om dansk statsborgerskab i 2019 eller derefter, skal du deltage i en grundlovsceremoni i den kommune, du er bosiddende i. 

Ved grundlovsceremonien skal du skrive under på, at du vil overholde grundloven samt udveksle håndtryk med én eller flere repræsentanter fra byrådet. 


Grundlovsceremoni udsat

Grundlovsceremonien, som skulle være afholdt i Odense Kommune torsdag den 26. marts 2020, er blevet udsat efter sundhedsmyndighedernes anbefalinger om håndtering af coronasmitte.

 

Odense Kommune har udsat ceremonien på baggrund af Sundhedsstyrelsens nye anbefalinger af 6. marts 2020. Det fremgår heraf, at det anbefales, at man undgår større arrangementer, og at det frarådes, at man giver håndtryk.

 

Udlændinge- og Integrationsministeren Mattias Tesfaye har den 6. marts 2020 fremsendt et brev til kommunerne vedrørende afholdelse af grundlovsceremonier og håndtering af coronasmitte.

 

Udlændinge- og Integrationsministeriet anbefaler på baggrund af Sundhedsstyrelsens anbefalinger, at kommunerne ikke afholder de planlagte grundlovsceremonier, indtil anbefalingerne fra sundhedsmyndighederne ændrer sig.

 

Odense Kommune vil løbende opdatere om situationen på kommunens hjemmeside. Det vil endvidere fremgå af hjemmesiden, når kommunen har fastsat en ny dato for afholdelsen af grundlovsceremonien.

 

Læs Udlændinge- og Integrationsministeriets meddelelse om udsættelse af grundlovsceremonien i kommunerne.

 

Læs mere om grundlovsceremoni

Læs om lovforslaget om indfødsrets meddelelse.

Læs mere om deltagelse i grundlovsceremonien på Udlændinge- og Integrationsministeriets hjemmeside.


Kontakt

Har du spørgsmål, kan du kontakte: 

Sara Liedecke, sarli@odense.dk, 40 27 99 17.

Borgmesterforvaltningen