Spring til indhold

MitID

MitID har erstattet NemID. Læs mere om MitID herunder.

Hvad er MitID?

MitID er et personligt digitalt ID, der ikke må anvendes af andre end dig selv. MitID bruges til at logge på alle offentlige selvbetjeningsløsninger som f.eks. www.borger.dk, Digital Post, www.skat.dk og www.sundhed.dk. Derudover anvendes MitID også til at logge på en lang række private selvbetjeningsløsninger som f.eks. netbank og e-Boks.

 

Du kan læse mere om MitID og fx læse, hvordan du selv kan bestille MitID eller genaktivere din MitID app med pas på hjemmesiden om MitID.

 

Har du efterfølgende spørgsmål, kan du enten kontakte MitID support på telefonnummer 33 98 00 10 eller bruge kontaktformularen på hjemmesiden om MitID.

MitID i Borgerservice

Har du behov for hjælp til MitID i Borgservice SKAL du altid: 

  1. Bestille tid til MitID

  2. Medbringe gyldig og godkendt legitimation til MitID – (legitimation skal medbringes i fysisk format og indeholde opdaterede oplysninger om cpr. nummer, navn og adresse.)
    Læs her hvilke former for legitimation, du kan anvende

  3. Udover gyldig legitimation skal du, for at identificere dig, svare korrekt på et vist antal kontrolspørgsmål (hentet fra CPR registreret). På denne måde sikres det, at det er den rigtige person, som MitID udleveres til.

  4. Hvis du kun har boet i Danmark i kort tid, har vi sikkert ikke nok oplysninger om dig i CPR-registeret til kontrolspørgsmålene. Derfor bør du for en sikkerheds skyld tage et vitterlighedsvidne med. Vitterlighedsvidnets rolle er at bekræfte din identitet.
    Et vitterlighedsvidne skal være fyldt 18 år, have et dansk CPR-nummer samt medbringe gyldig og godkendt legitimation MED billede. Vidnets MitID skal være oprettet mindst 30 dage i forvejen, og man kan højst være vidne for 3 personer indenfor 120 dage.

MitID er personligt

Du bedes desuden være opmærksom på, at MitID er personligt, og ikke må anvendes af andre end dig selv. Derfor må bruger-id og adgangskode heller ikke kendes af andre end dig. På grund af dette skal alle MitID ekspeditioner i Borgerservice foregå uden overværelse af andre som f.eks. medfølgende ægtefælle, børn eller andre pårørende – disse bedes vente i venteområdet.

 

Kan du ikke anvende MitID eller ikke opfylder legitimationskriterierne for at få MitID?

Kan du ikke selv anvende MitID, eller opfylder du ikke legitimationskriterierne for at få udstedt et MitID, findes der en række alternative løsninger, som måske kan hjælpe dig.

Du kan læse meget mere om de alternative løsninger her på MitIDs hjemmeside.

Vejledninger til MitID

På hjemmesiden om MitID finder du en lang række vejledninger til, hvordan du opretter MitID, hvis du har brug for hjælp til MitID, eller hvordan du bruger MitID på fx computer, tablet og telefon. Der er også en vejledning til, hvordan du får MitID med dansk, grønlandsk, færøsk eller udenlandsk pas med chip

Du finder her MitID-hjælpeunivers.


By- og Kulturforvaltningen