Spring til indhold

Sammen sænker vi farten

Beboere på flere boligveje i Odense efterspørger lavere fart og mere tryghed på deres vej. Sammen med Odense Kommune kan du være med til at gøre dine medtrafikanter mere opmærksomme og øge trygheden på din vej.

Heldigvis er Danmark et af Europas tre mest trafiksikre lande, og der registreres stort set ingen uheld på boligvejene i Odense. Men trafiktællinger viser, at adfærden ikke er korrekt hos alle bilister, og det skaber utryghed.

 

Forhåbentlig vil en nye kampagne få flere til at holde farten nede.

 

Bliv en del af kampagnen

Kampagnen går ud på, at beboere på boligveje kan kontakte Odense Kommune og gøre opmærksom på, at der bliver kørt for stærkt på deres vej, og at de ønsker at deltage i kampagnen. Det gør de ved at opsætte skilte med budskabet "Sammen sænker vi farten - kærlig hilsen din nabo".

 

Ønsker du, at få fingre i skiltene, skal du kontakte trafik@odense.dk 

 

Får du grønt lys af Team Trafiksikkerhed til at deltage i kampagnen, skal du selv sørge for at hente skiltene på Odense Slot og hænge dem op. Inden opsætning skal du sørge for at få tilladelse til opsætning på lysmasterne hos Energi Fyn. Alt dette får du mere besked om pr. mail. 

 

 

Skilte med skiftende ejermænd

I første omgang bliver der hængt seks skilte op på et udpluk af de veje, hvor beboere har henvendt sig for at få skabt mere tryghed. Skiltene hænger som udgangspunkt i tre måneder og kan derefter skifte ejermand og blive brugt på andre veje.

 

By- og Kulturforvaltningen