Spring til indhold

Mental sundhed

Tilbud til dig, der har brug for støtte og hjælp til at mestre hverdagen.

Center for Mental Sundhed tilbyder åben, anonym, gratis rådgivning. Her kan du komme og tale om din trivsel og eventuelle udfordringer. Rådgiverne er uddannede fagprofessionelle. Der tilbydes desuden sparring til interne og eksterne samarbejdspartnere.

 

Anonyme psykologsamtaler for unge er et tilbud til borgere mellem 13 og 30 år, der har udfordringer i forhold til eksempelvis uro, tristhed, lavt selvværd, dårlig trivsel, for meget fravær, søvnproblemer eller selvskadende adfærd. 


Ungdomshuset tilbyder mange forskellige aktiviteter for unge mellem 14 og 29 år, f.eks. forenings- og klubaktiviteter, værkstedsaktiviteter, projekter, rådgivning m.m. Ungdomshuset bygger på de unges initiativ og energi.

 

Mindhelper - site om mental sundhed for ungePå Mindhelper kan unge få gode råd og viden om mental sundhed samt finde vej til relevante hjælpetilbud nær dem.

Stoppestedet er en café og et værested for borgere med sindslidelse eller psykiske problemer.

"Lær at tackle angst og depression" er et kursus for alle over 18 år, der oplever symptomer på angst og/eller depression.

 

ABC for Mental Sundhed er et nationale projekt, som Odense Kommune er partner i. Kernen i ABC for mental sundhed er, at det at gøre noget aktivt og meningsfuldt som del af et fællesskab fremmer vores mentale sundhed. ABC for mental sundhed tager udgangspunkt i tre budskaber:
A: Gør noget aktivt
B: Gør noget sammen
C: Gør noget meningsfuldt


Støttepunktet er en samling af tilbud til børn og unge, hvor de kan finde den hjælp og vejledning, de har brug for, når de har det svært. Her har vi samlet 67 tilbud ét sted for at gøre det nemmere for dem at finde den rigtige hjælp.

 

Har du en sindslidelse/psykisk sygdom, kan du se mere om kommunens tilbud her 

 

Se også PUST, som hjælper unge på deres ungdomsuddannelse med psykologisk støtte

Sundhedsforvaltningen