Spring til indhold

Fra Ledig til Velfærdsmedarbejder

Er du ledig og nysgerrig på uddannelserne til social- og sundhedshjælper (SSH) eller social- og sundhedsassistent (SSA)? Så har du mulighed for at komme i et særligt introforløb gennem projekt ”Fra ledig til velfærdsmedarbejder”, hvor du kan prøve faget af.

Introforløbet ”Fra ledig til velfærdsmedarbejder” giver dig mulighed for at afprøve jobbet som social- og sundhedshjælper eller social- og sundhedsassistent, inden du beslutter dig for, om en SOSU-uddannelse er noget for dig. 

 

Forløbet Fra Ledig til Velfærdsmedarbejder indeholder:

• Praktik på et plejecenter eller i hjemmeplejen, hvor du får indblik i faget.

• Introdage på skolen SOSU FYN, hvor du bliver introduceret til SOSU-uddannelserne og møder andre deltagere fra forløbet, som du kan dele dine erfaringer fra praktikken med. 

 

Hvad sker der efter introforløbet?

Efter gennemført introforløb deltager du i en ansættelsessamtale med rekrutteringskonsulenter i Odense Kommune, som vil vurdere, om du er klar til at starte på uddannelsens grundforløb og hovedforløb.

 

Løn under hele din uddannelse

Bliver du ansat på en af uddannelserne efter gennemført introforløb, får du løn under hele din uddannelse. Om du får elevløn, voksenelevløn eller voksenlærlingeløn, afhænger af din situation og din erfaring - og det vil vi hjælpe med at afklare.

 

Sådan bliver du optaget til introforløbet

Er du interesseret i at komme i betragtning til Fra Ledig til Velfærdsmedarbejder forløbet, bedes du sende en kort beskrivelse af din motivation for at tage uddannelsen og dit opdaterede CV. Begge dele sender du til uddannelseskoordinatorerne Marlene Hannibal og Caroline Poulin på mail. Find link til sikker mail i kontaktboksen.

 

Kontakt

Vil du høre mere om muligheden for deltagelse i forløbet? Kontakt: 

  • Caroline Poulin, uddannelseskoordinator, Uddannelse og Job, Odense Jobcenter, tlf. 30 70 39 72
  • Marlene Hannibal, uddannelseskoordinator, Uddannelse og Job, Odense Jobcenter, tlf. 30 44 53 75

 

Læs mere om projekt Fra Ledig til Velfærdsmedarbejder her

 

Beskæftigelses- og Socialforvaltningen