Spring til indhold

Uddannelsesløft

Vil du stå stærkere på arbejdsmarkedet? Vil du have mere i løn? Og har du ikke råd til at være på SU? Så kan vi måske hjælpe dig med uddannelsesløft.

Overvejer du uddannelse?

I Odense Kommune har vi ansat tre uddannelsesambassadører, som udelukkende har fokus på at vejlede borgere i uddannelse. Der er i 2023 rigtig gode muligheder for at tage uddannelse, imens du er på dagpenge eller kontanthjælp. Det kalder vi uddannelsesløft.

Kan du genkende dig selv i følgende udsagn:

  • Jeg er ufaglært (det vil sige, at du ikke tidligere har gennemført en uddannelse).
  • Jeg er 30 år eller derover.
  • Jeg har en forældet erhvervsuddannelse (det vil sige, at det er mere end 5 år siden, du sidst har haft arbejde på baggrund af din uddannelse, og din uddannelse overstiger ikke en erhvervsuddannelse).

Så er du berettiget til en erhvervsuddannelse på dagpenge eller kontanthjælp.

For dig, der er kontanthjælpsmodtager

Du har mulighed for at tage et grundforløb på en erhvervsuddannelse. Et grundforløb varer typisk 20 uger, og der er opstart på de fleste uddannelser både i januar og august. Efter grundforløbet skal du ud at finde en voksenlærlingeplads hos en arbejdsgiver.

For dig, der er dagpengemodtager

For dagpengemodtagere er der lige nu mulighed for at få 80% af din dagpengesats med på en erhvervsuddannelse, og de sidste 20% kan du anmode om at låne fra din a-kasse. Uddannelsesambassadørerne vil vejlede dig igennem beslutningen, og du vil blive tilkoblet en virksomhedskonsulent, som hjælper dig med at finde en voksenlærlingeplads til hovedforløbet.
 

Kontakt vores uddannelsesambassadører

Vil du vide mere om disse favorable vilkår, kan du skrive en mail til uddannelsesambassadørerne på uddamb@odense.dk og bede om at få en samtale for at afdække dine muligheder for uddannelse.

Du kan også møde os hver torsdag mellem klokken 09.30 – 11.30 og få personlig rådgivning. Du finder os i Jobcenteret på Tolderlundsvej 2, stueetagen.

 

Vi ser frem til at hjælpe dig på vej:

 

Carina Tejlgaard Liafi, Tlf. 21 70 76 63 
Sofie Dong Moreno, Tlf.: 20 48 92 41 Sóleyg Matras á Hálvmørk, Tlf.: 61 15 32 67

 

Beskæftigelses- og Socialforvaltningen