Spring til indhold

Uddannelsesløft

Der er rigtig gode muligheder for at tage en erhvervsuddannelse, imens du er på dagpenge eller kontanthjælp. Det kalder vi uddannelsesløft.

Overvejer du uddannelse?

I Odense Kommune har vi ansat seks uddannelsesambassadører, som udelukkende har fokus på at vejlede borgere i uddannelse. Der er i 2022 og 2023 rigtig gode muligheder for at tage uddannelse, imens du er på dagpenge eller kontanthjælp. Det kalder vi uddannelsesløft.

Kan du genkende dig selv i følgende udsagn:

  • Jeg er ufaglært (det vil sige, at du ikke tidligere har gennemført en uddannelse).
  • Jeg er 30 år eller derover.
  • Jeg har en forældet erhvervsuddannelse (det vil sige, at det er mere end 5 år siden, du sidst har haft arbejde på baggrund af din uddannelse, og din uddannelse overstiger ikke en erhvervsuddannelse).

Så er du berettiget til en erhvervsuddannelse på dagpenge eller kontanthjælp.

For dig, der er kontanthjælpsmodtager

Du har mulighed for at tage et grundforløb på en erhvervsuddannelse. Et grundforløb varer typisk 20 uger, og der er opstart på de fleste uddannelser både i januar og august. Efter grundforløbet skal du ud at finde en voksenelevplads hos en arbejdsgiver.

For dig, der er dagpengemodtager

For dagpengemodtagere er der lige nu to forskellige puljer til uddannelsesløft. Der er uddannelser nævnt på positivlisten, hvor du får 110 % af din dagpengesats, når du vælger en uddannelse derfra. De uddannelser, der ikke står nævnt på listerne, vil du stadig kunne tage. Her får du så blot 80% af din dagpengesats, og de sidste 20% kan du anmode om at låne fra din A-kasse.

Er du usikker på, om uddannelse er vejen frem for dig, kan du deltage i et forløb, hvor vi taler om, hvilke perspektiver uddannelse kan give for dit fremtidige arbejdsliv. Vi tager derefter ud og besøger erhvervsskolerne, så du bedre kan danne dig et indtryk af, hvad en specifik uddannelse kræver. Du møder også vejledere, andre voksne i uddannelsesforløb og arbejdsgivere.

Kontakt vores uddannelsesambassadører

Vil du vide mere om disse favorable vilkår, kan du skrive en mail til uddannelsesambassadørerne på uddamb@odense.dk og bede om at få en samtale for at afdække dine muligheder for uddannelse.

Du kan også møde os hver torsdag mellem klokken 09.30 – 11.30 og få personlig rådgivning. Du finder os i Jobcenteret på Tolderlundsvej 2, stueetagen.

Vi ser frem til at hjælpe dig på vej.

 

Carina Tejlgaard Liafi   Sofie Dong Moreno Uddannelsesambassadør Uddannelsesambassadør

Tlf: 2170 7663 Tlf: 2048 9241
Sóleyg Matras á Hálvmørk Uddannelsesambassadør Tlf: 6115 3267

 

Er du tilknyttet en af følgende A-kasser: 3F, FOA eller HK, kan du med fordel kontakte:

Anne Skov Mohammad Hemade
Uddannelsesambassadør Uddannelsesambassadør
Tlf: 2927 9134 Tlf: 5146 3898
E-mail: ask@odense.dk E-mail: mohhe@odense.dk

 

For mere information om uddannelsesløft læs her.

Beskæftigelses- og Socialforvaltningen