Spring til indhold

Uddannelsesløft

Vil du stå stærkere på arbejdsmarkedet? Vil du have mere i løn? Og har du ikke råd til at være på SU? Så kan vi måske hjælpe dig med uddannelsesløft.

Overvejer du uddannelse?

I Odense Kommune har vi ansat tre uddannelsesambassadører, som udelukkende har fokus på at vejlede borgere i uddannelse. Der er i 2024 rigtig gode muligheder for at tage uddannelse, imens du er på dagpenge eller kontanthjælp. Det kalder vi uddannelsesløft.

Kan du genkende dig selv i følgende udsagn:

  • Jeg er ufaglært (det vil sige, at du ikke tidligere har gennemført en uddannelse).
  • Jeg er 30 år eller derover.
  • Jeg har en forældet erhvervsuddannelse
    (det vil sige, at det er mere end 5 år siden, du sidst har haft arbejde på baggrund af din uddannelse, og din uddannelse overstiger ikke en erhvervsuddannelse).

Så er du berettiget til en erhvervsuddannelse på dagpenge eller kontanthjælp.

For dig, der er kontanthjælpsmodtager

Du har mulighed for at tage et grundforløb på en erhvervsuddannelse. Et grundforløb varer typisk 20 uger, og der er opstart på de fleste uddannelser både i januar og august. Efter grundforløbet skal du ud at finde en voksenlærlingeplads hos en arbejdsgiver.

For dig, der er dagpengemodtager

For dagpengemodtagere er der lige nu mulighed for at få 110% af din dagpengesats med på en erhvervsuddannelse, hvis du vælger en uddannelse fra Positivlisten.

Du kan også vælge andre erhvervsuddannelser og modtage 80 % af din dagpengesats, og de sidste 20% kan du anmode om at låne fra din a-kasse.

 

Uddannelsesambassadørerne vil vejlede dig igennem beslutningen, og du vil blive tilkoblet en virksomhedskonsulent, som hjælper dig med at finde en voksenlærlingeplads til hovedforløbet.
 

Vil du høre mere om uddannelse?

Uddannelsesambassadørerne kan fortælle dig mere om de gode vilkår for uddannelse, mens du modtager dagpenge eller kontanthjælp. 

 

Skriv til os

Skriv til os via digital post (se kontaktboksen). Herefter vil vi kontakte dig for en uforpligtende samtale, hvor du kan få afdækket dine muligheder for uddannelse.

Mød os

Få personlig rådgivning ved uddannelsesambassadørerne. Du finder os i Jobcenteret på Tolderlundsvej 2 (stueetagen), Odense C:

  • Hver torsdag mellem klokken 09.30-11.30

 

Ring til os

  • Sofie Dong Moreno, Tlf. 20 48 92 41
  • Anne Skov, Tlf. 29 27 91 34
  • Carina Tejlgaard Liafi, Tlf. 21 70 76 63

 

Vi ser frem til at hjælpe dig på vej.

 

Beskæftigelses- og Socialforvaltningen