Spring til indhold

Stomi

Hvis du har en stomi og har spørgsmål/problemer med f.eks. stomiplejen, stomiprodukter, bandagering, livet med stomi eller bevillingsansøgning, er der hjælp at hente. På denne side kan du læse om hvad du selv kan gøre, og hvad Odense Kommune tilbyder.

Ingen stomiopererede er ens. Det produkt som passer bedst til din stomi og din hverdag, kræver derfor en individuel vurdering.

Råd og vejledning

De stomiansvarlige sygeplejersker i Odense Kommune kan give dig råd og vejledning angående:

  • Kolostomi
  • Ileostomi
  • Urostomi

Sygeplejerskerne tilbyder vejledning om stomipleje, hudpleje, stomiprodukter og tilbehør, bandagering, livet med stomi, bevilling og ændring af bevilling med mere. Du skal ikke finde dig i hudproblemer eller utæt stomibandage. Der er hjælp at hente, som kræver at årsagen til problemet undersøges. Dette kan du gøre i samråd med de stomiansvarlige sygeplejersker.

 

Bevilling og revurdering af bevilling

For at du kan få en bevilling, er det en forudsætning, at du har en varig lidelse. Når du, i samråd med stomisygeplejersken på sygehuset, har fundet de stomiprodukter som passer godt til dig, kan du ansøge om bevilling til stomihjælpemidler. Klik her for at komme til selvbetjeningssiden.

Når du får bevilget stomiprodukter, er det Odense Kommune, der bevilger produkterne, ud fra princippet bedst egnet og billigst. Det er vigtigt at din ansøgning indeholder en saglig og faktuel beskrivelse af dine behov, samt hvilke produkter du søger om, inklusiv referencenumre på produkterne og skiftefrekvens.

 

Bestilling

Når bevillingen er oprettet og du har brug for stomiprodukter, kontakter du selv leverandøren. Du finder kontaktoplysninger på dit bevillingsbrev.

 

Revurdering

Da kroppe er forskellige og ofte ændrer sig over tid, kan dine behov for stomiprodukter også ændre sig med tiden. Det er vigtigt at måle stomidiameteren jævnligt, for at sikre, at bandagen passer til din stomi og din kropsform. Hvis dit behov ændrer sig, eller du oplever problemer med din stomibandage eller din hud, er du velkommen til at kontakte de stomiansvarlige sygeplejersker, for at få råd og vejledning eller justeret bevillingen.

Du har også mulighed for at bestille tid i Kontinens- og stomiklinikken, hvor du kan mødes med de stomiansvarlige sygeplejersker i forhold til dine problemstillinger og/eller produktbehov. Klik her for at finde kontaktoplysninger på kontinens- og stomiklinikken.

Ældre- og Handicapforvaltningen