Spring til indhold

Bækkenbundstræning 

KNIB - hvis det kniber med at holde på vandet!

HVAD ER INKONTINENS

Inkontinens er enhver form for ufrivillig vandladning, ufrivillig afføring eller problemer med at holde på luften.
Har du f.eks. svært ved at holde på vandet, når du hoster, nyser, griner eller bevæger dig omkring?
Eller kender du det, at du kommer hjem, sætter nøglen i døren og pludselig mærker en kraftig trang til at skulle på toilet?
Disse problemer er der mange kvinder og mænd, som har tæt inde på livet - dagligt.
Desværre er det stadig et emne, som man ikke diskuterer med andre. Mange tror fejlagtigt, at det er noget, man må leve med, og at der ikke er noget at stille op.
Men det passer ikke - der er meget at gøre.

 

HVOR KAN JEG FÅ HJÆLP

Det er vigtigt, at du får undersøgt, hvad der er årsagen til dit problem. Der findes flere forskellige former for inkontinens, og hver form kræver sin behandling.
Mange inkontinensproblemer kan klares med få og enkle midler, f.eks. med bækkenbundstræning eller ved at ændre på drikke- og vandladningsvaner.
Du kan søge hjælp hos din egen læge, som kan henvise dig til en privatpraktiserende fysioterapeut på klinik eller til videre undersøgelse og behandling på sygehuset.
Du kan også henvende dig til fysioterapeuter eller sygeplejersker i Odense Kommune med speciel viden om inkontinens.

BÆKKENBUNDSTRÆNING

Bækkenbundstræningen foregår som holdtræning eller som individuel træning. Hvilket træningsforløb der passer bedst, aftales med fysioterapeuten. Bækkenbundstræningen indeholder en blanding af teori om inkontinens og praktiske øvelser. For at træningen skal virke, skal du være indstillet på at træne selv hver dag.

 

TILMELDING

For at ansøge om bækkenbundstræning kan du kontakte Myndighed via Indgangen, tlf.: 63 75 25 75. Du vil herefter blive kontaktet af en kontinensfysioterapeut.

 

Det er også via Indgangen, du har mulighed for at søge bleer eller få vejledning vedrørende inkontinens.

 

Ældre- og Handicapforvaltningen