Spring til indhold

Tilbage på arbejde med eller efter kræft

At vende tilbage på arbejde under eller efter et sygdomsforløb med kræft, kan være en vigtig del i at vende tilbage til hverdagslivet.
Her finder du materiale, der kan støtte tilbagevenden til arbejde.

Er du sygemeldt grundet kræft?

Er du sygemeldt pga. kræft og skal tilbage på arbejde? Eller er du leder eller kollega til en, der er sygemeldt pga. kræft? Så kan du finde gode råd og viden om vigtige regler og begreber i disse tre foldere.

Arbejdslivet skaber indhold og struktur i hverdagen. Samtidig er arbejdspladsen ofte en social arena, hvor vi indgår som del af et fællesskab. At vende tilbage på arbejde under eller efter et sygdomsforløb er for mange et symbol på at genvinde normalitet i hverdagen – men det kan være udfordrende. Arbejdspladsen spiller en vigtig rolle og kan bidrage til et positivt forløb. Men også ledere og kollegaer kan synes, det er vanskeligt at tage godt imod medarbejdere, der har været sygemeldt.

REPHA, Videncenter for Rehabilitering og Palliation samt Center for Kræft og Sundhed i Københavns Kommune har udarbejdet tre foldere til hhv. den sygemeldte, kollegaer og ledere. Folderne gennemgår vigtige regler og begreber og giver gode råd til, hvad man skal være opmærksom på.

 

 

Du kan downloade folderne her

 

Folderen til dig, der har, eller har haft kræft, og skal tilbage på arbejde

 

Folderen til ledere

 

Folderen til kollegaer

 

 

Sundhedsforvaltningen