Spring til indhold

Velkommen til Odense

Er du ny borger i Odense og har fået en opholdstilladelse, er det vigtigt, at du hurtigt tilmelder dig Folkeregistret. Det kan du gøre hos Borgerservice.

Selvbetjening

Selvbetjeningsoversigt

The Immigration Service’s Citizen Service

You can get personal service at the Immigration Service’s Citizen Service in Odense. You can only visit Citizen Service if you book an appointment in advance.

 

Citizen Service Odense - book an appointment and find the address

 

International Citizen Service Center

 

Moving to Denmark? International Citizen Service (ICS) has all the service you need in one place. 

 

Borgerservice

På Borgerservice bliver din adresse registreret, og du får et cpr. nummer, som er din personlige legitimation over for myndighederne. Hvis du ikke har et cpr. nummer, er der mange offentlige instanser, der ikke kan servicere dig.


Hvis du er flygtning eller familiesammenført og omfattet af Integrationsloven, vil du modtage et brev fra Odense Kommune så hurtigt som muligt. I brevet vil du blive budt velkommen og blive inviteret til en samtale. Tid og sted vil fremgå af brevet. Til samtalen vil du blive oplyst om dine rettigheder og pligter som borger i Odense.

Desuden har vi, ifølge Integrationsloven, pligt til sammen med dig at lægge en integrationskontrakt som handler om din introduktion til det danske samfund. Til samtalen vil der derfor også blive talt om danskuddannelse og evt. tilbud som kan fremme din beskæftigelse. Vi sørger for, at der er en tolk til stede ved samtalen hvis nødvendigt.

Andre tilflyttere til Odense Kommune, der stadig er omfattet af Integrationsloven, skal selv tage kontakt til kommunen. 

 

Borgmesterforvaltningen