Spring til indhold

Repatriering

Repatriering betyder, at flygtninge og indvandrere frivilligt vælger at flytte permanent tilbage til deres tidligere hjemland eller opholdsland. .

Odense Kommune kan hjælpe dig med at besvare nogle af de spørgsmål, du måske har i forbindelse med dine overvejelser om at flytte tilbage til dit hjemland.

Vi kan også hjælpe dig med at forstå reglerne og proceduren for at søge om økonomisk støtte. Der er mulighed for at foretage en undersøgelsesrejse - rekogniseringsrejse - hvis du er i tvivl om en permanent flytning er det rette for dig.

 

Hvem er omfattet af Repatrieringsloven?

  • Flygtninge med opholdstilladelse
  • Familiesammenførte til flygtninge
  • Andre familiesammenførte udlændinge
  • Indvandrere med opholdstilladelse givet før 1983
  • Dobbelte statsborgere – gælder dog ikke hvis det ene statsborgerskab er i et andet nordisk eller EU-land 

Loven gælder ikke for flygtninge og indvandrere, der er blevet danske statsborgere og heller ikke for statsborgere i et nordisk eller EU-land.

Ønsker du at orientere dig om repatrieringsordningen, kan du læse mere på Dansk flygtningehjælps hjemmeside eller på www.flygtning.dk

Fortrydelsesretten

Flygtinge og familiesammenførte flygtninge, der repatrierer, har mulighed for at fortryde og vende tilbage til Danmark igen inden for tolv måneder efter udrejsen.
Øvrige udlændinge, der repatrierer, har ingen fortrydelsesret.

Brug for hjælp?

Overvejer du at repatriere, eller ønsker du at vide mere om dine muligheder for repatriering, kan du maile eller ringe til Odense Kommunes Integrationsteam, så aftaler vi i fællesskab en tid, hvor vi kan drøfte din eventuelle repatriering.

 

Lene Højstrup Larsen, lhl@odense.dk, mobil: 30 60 06 73

Lamija Cømert-Hodzic, lahod@odense.dk tlf. 21 54 26 06 Beskæftigelses- og Socialforvaltningen