Spring til indhold

Udeservering

Midlertidigt regulativ for lån af arealer til udeservering.

Selvbetjening

Selvbetjeningsoversigt
Da Folketinget besluttede, at restauranter og caféer kunne genåbne den 18. maj 2020 med restriktioner, støttede Odense Kommune op om beslutningen ved bl.a. at lempe på reglerne for udeservering i en periode frem til 31.08.2020. Perioden er efterfølgende blevet forlænget til 31.10.2020.
 
By- og Kulturforvaltningen har udarbejdet et regulativ, der bl.a. giver restauranter og caféer mulighed for:
- At låne ledige arealer til udeservering op til 50 m fra indgangsdøren uden først at søge kommunen og naboer om tilladelse.
- At anvende arealer foran butikker til udeservering fra 15 minutter efter butikkens lukketid. Der skal skal selvfølgelig ryddes pænt op, inden butikken igen åbner.
- At anvende møbler i alle farver og materialer, så længe de er lette og mobile og ikke fastgøres.
 
Regulativet gælder for offentlige vejarealer og kommunale arealer frem til 31.10.2020.

Muligheden for at låne ledige arealer til udeservering sker på en række vilkår, der sikrer, at der tages hensyn til sikkerhed, fremkommelighed og øvrige erhvervsdrivende. Regulativet beskriver også, hvordan ledige arealer fordeles, hvis flere parter er interesserede i at låne det samme areal. Det kan du få overblik over i det midlertidige regulativ.
 
Hvis du ønsker at etablere udeservering på private arealer eller ønsker en tilladelse, der rækker ud over 31.10.2020, skal du søge på normal vis. Vi behandler nye ansøgninger hurtigst muligt. Husk i øvrigt, at Restaurationsregulativet fortsat er gældende, og at det fortsat kræver en alkoholbevilling, hvis du ønsker at servere alkohol for dine gæster.

Søg om tilladelse til udeservering
 
Har du brug for hjælp til at sætte dig ind i dine muligheder, eller vil du klage over andres lån af arealer til udeservering kan Odense Kommunes udeserveringsteam kontaktes på udeservering.bkf@odense.dk

 

 

Udeservering i Odense Kommune - gældende regler efter 31.10.2020

Udeservering i Odense må kun finde sted efter tilladelse fra Odense Kommune. Det er tilladt at have udeservering hele året, og det er gratis. Du skal også søge tilladelse, hvis du fx ønsker at have et bord og et par stole foran fx din butik, tatoo-shop eller frisør. Er du i tvivl, er du velkommen til at kontakte os.

 

Herunder finder du vilkår for udeservering fra før og efter marts 2019. Du kan også finde reglerne for musik og udeservering. 

Vilkår for udeservering fra før marts 2019

Standardvilkår for udeservering pr. 5/3 2019

Musik i forbindelse med udeservering

Ansøg om udeservering

 

By- og Kulturforvaltningen