Spring til indhold

Velfærdsvisionen i Bystrategi 2019

Odense har nogle strukturelle udfordringer, der sammen med de demografiske udfordringer kræver handling. Læs visionen om byens velfærd her.

Billedet viser fire glade børn i en skolegård

Alle skal med i fællesskabet

Velfærd og fællesskab hænger uløseligt sammen. Odense skal være en by, hvor alle får mulighed for at være med i fællesskabet.

  • Folkeskolen tager hånd om både de talentfulde og de udfordrede børn.
  • Udsatte børn har samme muligheder som alle andre.
  • Alle har et arbejde eller en uddannelse at stå op til
  • Der er livskvalitet og selvstændighed for ældre, mennesker med handicap og socialt udsatte.

Odense vil være en by, der håndterer problemerne, inden de vokser sig store. En by, hvor forskellighed er en styrke, og hvor man også bor sammen med og møder mennesker i byens rum, som ikke ligner en selv.
 

For at sikre velfærd og et godt fællesskab fremover er det vigtigt at handle rettidigt og forebyggende. Derfor har byrådet netop udarbejdet Bystrategi 2019, som netop er sendt i høring.

 

Vi vil angribe de strukturelle velfærdsudfordringer

Odense bliver forandret i et historisk tempo. Men ikke alle er givet den samme mulighed for at komme med om bord. Odense har nogle særlige udfordringer - med lavere indkomstniveau, lavere uddannelses-niveau, høj ledighed og dårligere sundhed - der kræver målrettede indsatser.

 

Herudover bliver vi i de kommende år flere børn og flere ældre vil leve længere.

Det er positivt, men det er også en økonomisk udfordring for kommunen. Til sammen er det store udfordringer, som vi skal løse.

 

Det er i de kommende år, vi har muligheden for at gøre noget ved det. Derfor vil vi angribe de strukturelle udfordringer gennem tidlige og rettidige indsatser og forebyggelse.

 

Udvikle og forny velfærden

Vi vil også arbejde indgående med at udvikle og forny velfærden – herunder vil vi særligt have fokus på at styrke borgernes relationer og fællesskab.

Odense Kommune vil også aktivt arbejde på at påvirke de strukturelle og kulturelle samfunds-mæssige rammer, der har betydning for borgernes livskvalitet.


Det er en meget ambitiøs dagsorden, som skal være med til at sikre modstandsdygtighed over for fremtidige kriser, og give alle odenseanere mulighed for, at de kan leve deres egen udgave af det gode liv.

Borgmesterforvaltningen