Spring til indhold

Gadesundhed - et udgående sundhedstilbud til socialt udsatte borgere

Gadesundhed består af to gadesygeplejersker og en psykiatrimedarbejder, som arbejder med at fremme sundheden for de mest socialt udsatte borgere i Odense Kommune.

Team Gadesundheds målgruppe er hovedsageligt socialt udsatte borgere med udfordringer som sindslidelser, misbrug og hjemløshed. Det kan være borgere, som opholder sig i varmestuer eller på hellesteder og som har sundhedsmæssige udfordringer, som de ikke selv tager vare på.

Hvad hjælper vi med?

  • Gadesundheds medarbejdere hjælper udsatte borgere med at få kontakt til sundhedssystemet, f.eks. til læge og sygehus. Vi kan også tilbyde at følge borgeren til aftaler ved sundhedsvæsnet, hvis der er behov for det
  • Vi rådgiver om sundhed og har fokus på at yde en forebyggende og sundhedsfremmende indsats
  • Vi hjælper med lettere sårpleje og udlevering af sundhedsfremmende produkter
  • Vi kan vurdere, om en borger har brug for at komme på sygehus eller til egen læge

 

Hvem er vi?

Vi er et team på tre medarbejdere, bestående af to gadesygeplejersker og en psykiatrimedarbejder. Vi arbejder opsøgende, støttende og vejledende overfor borgerne og har også et tæt samarbejde med andre aktører på gaden i Odense. Herudover samarbejder vi med relevante sundhedsfaglige og socialfaglige tilbud i både kommune og region. Vi arbejder tæt sammen med Udsatteteamet.

 

Hvor kan du møde os?

Du kan møde os på gaden, på varmestuer og på væresteder rundt i Odense. Møder du et menneske, der ser ud til at have brug for særlig hjælp, så kontakt os. 


Tilbuddet er forankret i Beskæftigelses- og Socialforvaltningen, i afdelingen Boligsocial 2.

Beskæftigelses- og Socialforvaltningen